Ελλάδα

Νέα βόμβα στη ΝΔ: Εταιρεία λογισμικού επιχειρεί να μπλοκάρει τις εκλογές

Ψηφοδέλτια στο εκλογικό κέντρο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στις εκλογές για νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ αποφάσισε ομόφωνα η ΚΕΦΕ που συνεδρίασε εκτάκτως λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που εμπόδισαν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Νέα εμπλοκή φαίνεται ότι προκύπτει με τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, καθώς εταιρεία που είχε δώσει επίσης προσφορά για να διενεργήσει εκείνη την διαδικασία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναβολή των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Genius Systems στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καταγγέλλει μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στην Vodafone, και ζητεί τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην αίτηση των ασφαλιστικών, η εταιρεία ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών.

Επικαλείται μάλιστα την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με τον Ιωάννη Παπαϊωάννου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΝΔ και τηλεφωνήματα «ακόμη και με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ» την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, η υποβληθείσα πρόταση ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ που θα δοθούν στην Vodafone.

Περαιτέρω η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ ευρώ από τη στιγμή που θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών εκείνη τη μέρα. Αποκαλύπτει δε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ.

Πηγή www.ethnos,gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το