Κόσμος

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να διαλέξει γυναίκα για το χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων

dolario.12.12.708

Εξι μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Αμερικανοί άρχισαν να στέλνουν τις προτάσεις τους για τον επανασχεδιασμό του χαρτονομίσματος των 10 δολαρίων.

Ομως, ακόμη ο Τζακ Λιου δεν μπορεί να αποφασίσει το πρόσωπο ποιας γυναίκας θα απεικονίζεται σε αυτό. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η σχετική απόφαση, που πλέον μετατίθεται για το 2016.

Αρχικά, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ήθελε να επεξεργαστεί τις προτάσεις το καλοκαίρι και να λάβει τη σχετική απόφαση πριν από το τέλος του χρόνου. Το πρόβλημα όμως είναι πως προέκυψαν πολλές προτάσεις από τον κόσμο. «Εχουμε περισσότερες ιδέες από ό,τι περιμέναμε», παραδέχθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

Οταν είχε ανακοινώσει την απόφασή του για την αλλαγή στο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων, είχαν προκληθεί αντιδράσεις, καθώς σε αυτό βρίσκεται η μορφή του Αλεξάντερ Χάμιλτον, του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προτάσεις για το νέο χαρτονόμισμα είναι η Ελεονορ Ρούσβελτ, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόζα Παρκς και η τυφλή και κωφή ανθρωπίστρια Ελεν Κέλερ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το