Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Πηνελόπη των τρένων” από τη Μαρλένα Πολιτοπούλου

DSC06167

Παρουσία αναγνωστών και φίλων του καλού βιβλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο Βόλο η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρλένας Πολιτοπούλου «Η Πηνελόπη των τρένων». Η συγγραφέας, υπηρετώντας την αστυνομική λογοτεχνία, στο βιβλίο αυτό μιλάει για τη μετανάστευση, αυτή της Κατοχής και του Εμφυλίου αλλά συνδέεται με την μετανάστευση του σήμερα. Η ιστορία ξεκινά με τη δολοφονία ενός έλληνα μετανάστη , του Στρατή Κοκκινίδη, που το 1965 βρέθηκε νεκρός στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, τη στιγμή που έφτασε εκεί ο Στέλιος Καζαντζίδης για να δώσει μια σειρά συναυλίες. Πενήντα χρόνια αργότερα από το τραγικό περιστατικό, ο Παύλος, αρχιτέκτονας με «γονίδια ντετέκτιβ», που συνεργάζεται με την Αστυνομία, προσπαθεί να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

DSC06158
Η έρευνά του τελικά τον οδηγεί στα χρόνια της Κατοχής, στον Εμφύλιο και στη δεκαετία του ’60, όταν το κύμα μετανάστευσης προς τη Γερμανία ερημώνει την ελληνική επαρχία δημιουργώντας προβλήματα στις οικογένειες με παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς γονείς, αφήνοντας τραύματα στον ψυχισμό τους.

DSC06168

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος Ροσάνα Πόπωτα και την κ. Πολιτιτοπούλου προλόγισε ο φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Κοροβίνης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς.

DSC06165

DSC06166

DSC06172

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το