Τοπικά

Συνάντηση Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα με τον Παν.Κουρουμπλή για την υποχρηματοδότηση των περιφεριακών δήμων

plastira-limni-1

Με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τσιαντής.

Η συνάντηση ήταν απόρροια  αρχικής συνάντησης των δύο στα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα έθεσε αρχικά, στον Υπουργό, επί τη αναλήψει  των καθηκόντων του, ζητήματα που αφορούν τους Δήμους ιδιαίτερα τους περιφερειακούς, ορεινούς και μικρούς νησιώτικους.

Στην συνάντηση, ο κ. Τσιαντής με λεπτομερή πλέον ανάλυση ανέδειξε προς τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του ζητήματα που αφορούν την υποχρηματοδότηση αυτών των Δήμων και τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει αυτή, την υποστελέχωση σε σημείο αδυναμίας άσκησης βασικών πλέον αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων των, την ανάγκη ειδικής ενίσχυσης  τους μέσω τεχνικής (οικονομικής ) βοήθειας για την ωρίμανση έργων ΕΣΠΑ, θεσμικές-νομικές τροποποιήσεις για  ζητήματα άμισθων Αντιδημάρχων, συνεδριάσεων συμβουλίων, αύξηση πλαφόν καυσίμων και ωρών στα μηχανήματα και οχήματα  των ορεινών Δήμων, καταστατικής θέσης των αιρετών και την δημιουργία Ειδικού Προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  συνολικά, μέσω του ΕΣΠΑ με ξεχωριστό διαχειριστικό φορέα (π.χ. ΕΕΤΑΑ).

Συζητήθηκε  επίσης και το ζήτημα της έκτατης ενίσχυσης των ορεινών Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών, θέμα που μετά την αρχική συνάντηση και συζήτηση στην ΚΕΔΕ, εξήγγειλε ο κ. Υπουργός στη Βουλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το