Τοπικά

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ απαντά στο Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Βόλου ότι τα ΚΔΑΠμεΑ δέχονται συγκεκριμένο αριθμό παιδιών

paidia-me-anapiria

Την απάντηση ότι είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των παιδιών που  μπορούν να απασχοληθούν από τις δομές στα ΚΔΑΠμεΑ  δίνει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ μετά την ανακοίνωση των Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Βόλου για παιδιά που έμειναν εκτός δομών αλλά και για άρνηση της ΚΕΚΠΑ στη μεταφορά παιδιού με βαριάς μορφής αναπηρία.

Η απάντηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ:

«Σε απάντηση του δημοσιεύματος σας αναφορικά με το ζήτημα των υποδομών που δύνανται να φιλοξενήσουν παιδιά αλλά και ενήλικες με αναπηρία είναι σημαντικό να ενημερώσουμε όσους δεν ξέρουν αλλά και να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που ξέρουν αλλά μάλλον έχουν ξεχάσει ότι οι δομές δεν μπορούν να απασχολούν παιδιά περισσότερα από αυτά που από το νόμο δύνανται να φιλοξενούν.

Συγκεκριμένα τόσο οι δομές ΚΔΑΠμεΑ όσο και όλες οι υπόλοιπες δομές της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ ελέγχονται ως προς την αδειοδότησή τους από τη Διεύθυνση Υγιεινής και οφείλουν να τηρούν τις προϋποθέσεις όπως αυτές ορίζονται από τα σχετικά ΦΕΚ. Ως εκ τούτου αδυνατούν να έχουν σε ταυτόχρονη παρουσία περισσότερα παιδιά από όσα ορίζονται από την άδεια λειτουργίας τους.

Επισημαίνεται πως το Σεπτέμβριο, που ξεκίνησε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά κλήθηκαν οι γονείς όπου τα παιδιά τους δεν επιλέχθηκαν από την ΕΕΤΑΑ και τους προτάθηκε να βρεθούν σε συνεννόηση με τους υπολοίπους γονείς που ήταν επιλέξιμοι από την ΕΕΤΑΑ ώστε να υπάρχουν κάποιες μέρες όπου θα μπορούσαν εκ περιτροπής να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δομών τα τέκνα των μη επιλέξιμων γονέων. Ωστόσο δεν ενημερωθήκαμε για κάποια τέτοια συνεννόηση και ως εκ τούτου το πρόγραμμα παρακολουθούν μόνο όσα παιδιά επιλέχθηκαν από την ΕΕΤΑΑ.

Ως προς το κόστος παρακολούθησης των παιδιών που συμμετέχουν εκτός χρηματοδότησης από την ΕΕΤΑΑ να επισημανθεί ότι ορίζεται κλιμακωτά σύμφωνα με το φορολογητέο εισόδημα των γονέων και μετά από σχετική απόφαση που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια. Υπάρχουν παιδιά όπου συμμετέχουν με μηδενικό κόστος εφόσον το φορολογητέο εισόδημα των γονέων είναι χαμηλό.

Η κλίμακα συμμετοχής των παιδιών όπως έχει ψηφισθεί με την υπ. αριθμ. 497/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με αριθμ. Πρωτ. 2101/134351/20-8-2015 είναι :

Με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-15.000 € το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι μηδενικό

Με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001 € έως  21.000 € το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι  65 €

Με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 21.001 € έως  27.000 € το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι  95 €

Με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 27.001 €  και άνω το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι  135 €.

Ως προς το ζήτημα της αίθουσας οι ενδιαφερόμενοι πράγματι ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση της άδειας λειτουργίας με αύξηση της δυναμικότητας. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διαμορφωθούν οι χώροι και να κατασκευαστούν δύο επιπλέον τουαλέτες ΑμεΑ. Η κατασκευή των τουαλετών προβλέπει  οικονομοτεχνική μελέτη η οποία παραδόθηκε πριν δύο εβδομάδες από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου και επίκειται η κατασκευή τους.

Ως προς το θέμα της μεταφοράς συγκεκριμένου παιδιού με βαριάς μορφής αναπηρία όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα σας η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ αρνείται την εξειδικευμένη μεταφορά του να επισημάνουμε ότι με βάση τη σύμβαση στην οποία το δημοσίευμά σας αναφέρεται η ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ έχει σύμβαση μόνο  για μεταφορά ατόμων μη περιπατητικών και σε αμαξίδια.

Ουδέποτε έχει υπάρξει άρνηση για μεταφορά παιδιού σε αμαξίδιο και πραγματικά θα παρακαλούσα τα ευχολόγιά σας προς τον Άγιο Βασίλη να γίνονται με σκοπό να πιάσουν τόπο και όχι προκειμένου να ειρωνευτείται και να προκαλέσετε θέματα τα οποία πραγματικά προσπαθούμε να λύσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το