Ελλάδα

Τσίπρας-Αναστασιάδης: Παράγοντες σταθερότητας Ελλάδα και Κύπρος

tsipras anastasiadis

Στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία, η οποία προχωρά με Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την συμβολή των χωρών στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, κατά την σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη», είπε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβάλει στην προσπάθεια για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού που θα αλλάξει τα δεδομένα και στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων και τη συμβολή της Ελλάδας στην επίλυση του Κυπριακού, σε τομείς όπως αυτό των εγγυήσεων.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, για την οποία είπε ότι εμβαθύνει τις σχέσεις με τις γείτονες χώρες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση και δυναμική στις συνεργασίες αυτές.

Πριν την έναρξη της τριμερούς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«Ελλάδα και Κύπρος αναδεικνύονται παράγοντες σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή, πόλος σταθερότητας σε μια ταραχώδη περιοχή» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, και επεσήμανε ότι αυτό θα συμβάλει και στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίτευξη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το