Τοπικά

Η ΛΑΣ Βόλου ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία μαθητών του δημοτικού Άνω Λεχωνίων

2

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας τη λήψη μέτρων για την προστασία των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής.

Η ερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης είναι η εξής:
«Εδώ και λίγες ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες για την επισκευή της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων. Οι εργασίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τώρα, σύμφωνα με καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών, οι εργασίες γίνονται χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τους μαθητές, όπως περίφραξη του χώρου, απομάκρυνση των μαθητών από το χώρο επισκευών ή και κλείσιμο της σχολικής μονάδας για μικρό χρονικό διάστημα ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, αρμοδιότητα που μπορεί να ασκήσει ο Δήμαρχος Βόλου, σε έκτακτες περιπτώσεις όπως και η συγκεκριμένη.
Επίσης, όπως είναι ευνόητο, παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η διδακτική πράξη. Η λύση που δόθηκε με απομάκρυνση των μαθητών με διδακτικό περίπατο δεν αποτελεί λύση, Ήδη πραγματοποιήθηκε μια ημέρα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της συγκεκριμένης δραστηριότητα ως λύση για την ασφάλεια των μαθητών.
Οι εργασίες βρίσκονται στην τελική φάση και αυτή τη στιγμή επισκευάζεται η στέγη σε κτίριο του σχολείου όπου δεν υπάρχει τσιμεντένια πλάκα κάτω από τη σκεπή, με κίνδυνο να υπάρχει τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού από πτώση αντικειμένου μέσα στο χώρο της αίθουσας όπου γίνεται το μάθημα.
Επερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Τι μέτρα θα πάρει για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών του Σχολείου Άνω Λεχωνίων, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής της στέγης;»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το