Τοπικά

Art Therapy από την ΆΡΣΙΣ

5c6b0857-f5ff-4e09-9aa1-86e6d0362a5b

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στον πολυχώρο της ΑΡΣΙΣ στην Πολυμέρη 142 πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό εργαστήρι, στο οποίο συμμετείχαν οι νέοι του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα και των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο, καθώς το επιστημονικό προσωπικό και οι εθελοντές. Οι συντονιστές του εργαστηρίου ήταν η Σουλτάνα Ξένου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, και ο Θοδωρής Ιώβης, δάσκαλος εικαστικών και art therapist, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι το οργάνωσαν με εθελοντική πρωτοβουλία.
Η τρίωρη δραστηριότητα περιελάμβανε στοιχεία του Art Therapy, μιας μορφής θεραπείας μέσω της εικαστικής τέχνης, σωματική κίνηση με τη βοήθεια της μουσικής και θεατρικότητα, προσεγγίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσωπική επιθυμία και την ψυχική κατάσταση του κάθε ατόμου. Μέσω της κίνησης και της θεατρικότητας προσπάθησαν να γνωριστούν τα άτομα μεταξύ τους και «να σπάσουν τον πάγο». Η κατασκευή μάσκας με προσωπική πινελιά, απελευθέρωσε τον εσωτερικό κόσμο και τις επιθυμίες που έχει ο καθένας. Η κορύφωση της δράσης αποτέλεσε η δημιουργία του «Τρομοκράτη των Ευχών» ένα συλλογικό έργο της ομάδας, που φτιάχτηκε από χάρτινα κουτιά και διάφορα άλλα υλικά.
Ο ενθουσιασμός και η ψυχική ανάταση μικρών και μεγάλων ήταν εμφανείς. Οι δραστηριότητες κατάφεραν να απομακρύνουν για λίγο το άγχος και το στρες της καθημερινότητας και να ψυχαγωγήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους νέους του Ξενώνα και των Κοινωνικών Διαμερισμάτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντονιστές του βιωματικού εργαστηρίου που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά, αλλά και σε εμάς, να ζήσουμε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Θα σας περιμένουμε ξανά με πολύ χαρά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το