Τοπικά

Λαφαζάνης: “Το κυβερνητικό σκάφος βυθίζεται”

IMG_20151207_193949

Στο δημαρχείο του Βόλου βρέθηκε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και απεύθυνε κάλεσμα στις αριστερές δυνάμεις για συσπείρωση και ενότητα προκειμένου να ανατρέψουν το μνημόνιο. Παράλληλα επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρας δηλώνοντας ότι το κυβερνητικό σκάφος βυθίζεται με τον πρωθυπουργό και μην αντιλαμβάνεται την κοινωνική κατακραυγή. Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης «Ο Τσίπρας έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και δεν βλέπει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος και εξοργισμένος ενώ οι υπουργοί του έχουν γαντζωθεί στην εξουσία» ενώ παράλληλα επιτέθηκε στο ΚΚΕ.
Ο Π.Λαφαζάνης εξήγησε ότι το κάλεσμα για συγκρότηση με στόχο την κατάργηση του μνημονίου απευθύνεται σε όλες τις αριστερές δυνάμεις, ωστόσο το ΚΚΕ δεν επιθυμεί συνεργασία. «Το ΚΚΕ στρέφει συνεχώς τα πυρά του εναντίον της Λαϊκής Ενότητας» είπε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό δεν πολεμάει το σύστημα αλλά το στηρίζει με τη στάση του.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήρισε υπεύθυνους για το σκάνδαλο της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη προσθέτοντας ότι η παράταξη του είναι η πρώτη που κατήγγειλε με στοιχεία το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας. Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι για να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να γίνουν τροπολογίες νύχτας αλλά και μεθοδεύσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε οι ένοχοι και οι συνένοχοι τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

IMG_20151207_193844
Αναφορικά με τις δημοσιεύσεις που θέλουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ιδρύει κόμμα, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι συνεχίζεται η συνεργασία τους και στοχεύουν στον ίδιο σκοπό. Μιλώντας και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Π.Λαφαζάνης τον κάλεσε να μην απειλεί πως θα ξανασυγκρουστεί προκειμένου να υπερασπιστεί το λαό γιατί την τελευταία φορά που το έκανε άδειασε τα ταμεία του κράτους. Επίσης,  πρόσθεσε ότι το τέλος της κυβέρνησης θα είναι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα αντιαγροτικά μέτρα που θα την οδηγήσουν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.

1278e82e-a7c4-4117-930f-052408701383

Κλείνοντας, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”κάθε μέρα που περνάει γίνεται αισθητή η μεγάλη απουσία της ΛΑ.Ε από τη Βουλή, μέσα στην οποία δεν υπάρχει δυναμική δημοκρατική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση απέναντι στο καταθλιπτικό και ανούσιο παιχνίδι των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων, που όλες μαζί πνίγουν την οικονομία και βουλιάζουν την χώρα στο μνημονιακό βούρκο.
Η ΛΑ.Ε, εκ των πραγμάτων, είναι η μόνη  πραγματική αντιπολίτευση, που ενοχλεί το υπαρκτό σύστημα και μπορεί να αποκτήσει δυναμική ανατροπής του.
Για πρώτη φορά μια δύναμη, όπως η ΛΑ.Ε,  που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή και την οποία φιμώνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να γίνει η δύναμη εκείνη που με την πολιτική της, την αγωνιστική κινηματική της παρουσία, τον λαϊκό προσανατολισμό της και την ενωτική της απεύθυνση στον  αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό και πατριωτικό πολιτικό και κοινωνικό χώρο, θα κατορθώσει να ανατρέψει το σημερινό κατεστημένο σκηνικό και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες διεξόδου και ανασυγκρότησης στη χώρα.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το