Ελλάδα

Κυβέρνηση: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα

tsipras

Σε αυστηρό τόνο σχολιάζει η κυβέρνηση «προκλητικά» δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, κάνοντας λόγο για αμετανόητους εχθρούς της Ελλάδας που σπεκουλάρουν για μια ακόμη φορά.

Σημειώνει ότι κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα ούτε με Grexit και τονίζει πως είτε τους αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους και πως η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «σχετικά με σημερινά προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου», αναφέρεται:

«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

«Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο», αναφέρεται και υπογραμμίζεται: «Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη». «Περαστικά…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της η Welt της Κυριακής, η ελληνική κυβέρνησή «έχει καθυστερήσει σημαντικά» σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και υποστηρίζει πως «η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού».

Σε ό,τι αφορά τη σύσταση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει, επίσης, πως «η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο» και αναφέρει: «Το Ταμείο ήταν βασικός όρος της Γερμανίας για το τρίτο πακέτο διάσωσης. Η Αθήνα επρόκειτο να παρουσιάσει μέχρι τον Οκτώβριο προτάσεις για τη μορφή του Ταμείου, ώστε αυτό να μπορεί να αναλάβει δράση από τα τέλη του έτους». «”Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν σχέδιο”, σχολιάζουν φανερά εκνευρισμένοι διαπραγματευτικοί κύκλοι», εκτιμά στο ίδιο δημοσίευμα η Welt της Κυριακής.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το