Τοπικά

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα το σκάκι

skaki-diagonismos-570

Η Δ/νση Π.Ε.Μαγνησίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. διοργανώνουν για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία», διάρκειας 9 διδακτικών ωρών, το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι με την παραπάνω σχετική το Σκάκι μπορεί να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη των Δημοτικών Σχολείων.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί σε επιλεγμένη αίθουσα στην Αγριά (Πορφυρογένειο ή ΓΕΝ Λύκειο Αγριάς, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση ) το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.
Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ – ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΚΑΚΙ – ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ – ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ
Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και θα απονεμηθεί από την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε το «Πτυχίο Προπονητή Σκακιού Α’ Βαθμού».
Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα) έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε.Μαγνησίας στο mail [email protected] ή στο τηλέφωνο 24210 39069 . Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών για την πραγματο-ποίηση του σεμιναρίου 15.
Όσοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το αντίστοιχο περυσινό σεμινάριο, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ξανά τη δεύτερη φάση που περιλαμβάνει εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση στο σκάκι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το