Ελλάδα

Το τρίπτυχο για την απόδοση δικαιοσύνης παρουσίασε ο Αλεξιάδης

newego_LARGE_t_1101_54590028

«Με την φορολογική μεταρρύθμιση που επεξεργαζόμαστε, με το περιουσιολόγιο και την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων βάζουμε τέλος στο χθες και αποδίδουμε δικαιοσύνη», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε επίσης στο χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τον σύγκρινε με τον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίζεται τη λίστα που ήρθε από τη Γερμανία.

«Δεν πέρασε από κανένα πολιτικό γραφείο και παραδόθηκε αμέσως στους οικονομικούς εισαγγελείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στον τρόπο που ασκεί κριτική η αντιπολίτευση και υποστήριξε, ότι είναι τέτοιος, ώστε κατεβάζει πολλές φορές το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μένετε στο τι έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά και τι έκανε μετεκλογικά αλλά δεν καταθέτετε τη δική σας πρόταση για το τι πρέπει να γίνει”, είπε ο κ. Αλεξιάδης και συνέχισε: «Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας στο λαό και ερχόμαστε να εφαρμόσουμε αυτό που ψήφισε ο λαός. Εσείς, λέτε ότι η λύση είναι η επιστροφή στην κυβέρνηση Σαμαρά, όμως ο λαός δεν ξεχνά τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για το πως φθάσαμε ως εδώ, τη βάρβαρη και άδικη υπερφορολόγηση τη διαπλοκή, την διαφθορά, την κατάσταση στην υγεία» υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης, στις αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για το ύψος των δημοσίων δαπανών που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

«Ποιες μειώσεις προτείνουν;» αναρωτήθηκε. «Απολύσεις στο δημόσιο, μείωση μισθών, να κλείσουμε υπηρεσίες; Θα εξοικονομήσουμε εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, μειώνοντας τη σπατάλη στο δημόσιο», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά το «κτίριο Κεράνη», στην οδό Θηβών, για το οποίο το κράτος καταβάλλει 220.000 ευρώ το μήνα και παραμένει άδειο, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλονται μισθώματα για κτίρια τα οποία ανήκουν σε ιδιοκτήτες που έχουν συγγενική σχέση με στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναφερόμενος τέλος στην πορεία των εσόδων ο κ. Αλεξιάδης είπε, ότι οι εισπράξεις φορολογικών εσόδων το Νοέμβριο του 2015 είναι κατά 523 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα έσοδα του Νοεμβρίου του 2014. Αντίστοιχα τον Οκτώβριο του 2015 τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 714 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το