Τοπικά

Πρόγραμμα της ΕΚΠΟΛ “Doping Free Olympics”

a9c36c4d-3ff6-4147-8ff6-bac1a067e109

Επίσκεψη στο Βόλο πραγματοποίησε η ομάδα του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ της ΕΚΠΟΛ με τίτλο “Doping Free Olympics”. Η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, όπου  επικεφαλής είναι η Διεύθυνση Αθλητισμού της περιφέρειας του Gebze, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Το πρόγραμμα αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας φορέων από πέντε χώρες της Ευρώπης, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και φυσικά την Τουρκία και την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  επιχειρεί μια προσέγγιση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και της χρήσης ντόπινγκ στον αθλητισμό. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του προγράμματος είναι η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ομάδα αποτελούσαν δύο έως τρεις καθηγητές από κάθε χώρα μαζί με τέσσερις μαθητές ή μαθήτριες των σχολείων τους, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε αθλήματα.

Η ομάδα των αποστολών των εταίρων χωρών είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην Αθήνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα διαχρονικό πολιτιστικό και αθλητικό σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας. H πλούσια ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους το 1896 ως την επιτυχία του 2004 και είναι το σημείο στο οποίο σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χειμερινούς και θερινούς, παραδίδεται η Ολυμπιακή Φλόγα. Μετά η ομάδα μετέβη στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, που περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης. Κατά την επίσκεψή της στο Βόλο μετέβη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου διεξήχθησαν αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν Ολυμπιακά Αγωνίσματα. Ακόμη  τα μέλη της ομάδας ξεναγήθηκαν  στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της Ελλάδας που φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, από την παλαιολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ομάδα εκπαιδεύτηκε σε θέματα αντιντόπινγκ στο κτίριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων από τον Δρ. Νικόλαο Σιταρά, Ιατρό Καθηγητή, Διευθυντή Εργαστηρίου Φαρμακολογίας ΕΚΠΑ, και Μέλος ΔΣ Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ)

Επίσης, η ομάδα αποστολής της Ιταλίας συναντήθηκε  με την  Πρόξενο της Ιταλίας στο Βόλο κα Τσόπελα, η οποία τους καλωσόρισε και συνομίλησε μαζί τους.

Η ομάδα αναχώρησε από το Βόλο έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την Μαγνησία και την Θεσσαλία γενικότερα. Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας δήλωσε πως, το πρόγραμμα είναι καινοτόμο και προωθεί την ενεργό σχέση μαθητή/ δασκάλου- αθλητή/ εκπαιδευομένου, που είναι ένας καλός τρόπος για την επίτευξη του στόχου μας. Έτσι, οι μαθητές μας και οι νέοι μας θα είναι σε θέση να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που ενέχει η χρήση αυτών των απαγορευμένων ουσιών κατά τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το