Τοπικά

Ο Αχ.Μπέος δεν δέχεται τη γνωμοδότηση του ΥΠΕΣΔΑ που δικαιώνει τους ανεξάρτητους

dimotiko-simvoulio-volos

Ένταση, από πλευράς Αχ. Μπέου, δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου  Ιάσονα Αποστολάκη για την αντικατάσταση των ανεξάρτητων από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου,  το θέμα έπεσε ξανά στο τραπέζι.  Η ερώτηση του κ. Αποστολάκη αφορούσε το τι θα γίνει μέχρι να βγει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη νομιμότητα αντικατάστασης των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Στην απάντησή του, ο Αχ.Μπέος επιτέθηκε κατά του κ. Πουλάκη που αποφάνθηκε για την αντικατάσταση και δικαιώνει τους 6 ανεξάρτητους κατηγορώντας τον για πολιτική εξυπηρέτηση και με αφορμή αυτή την ερώτηση ανέφερε ότι ο ίδιος θα τολμήσει να κλείσει τις αλυσίδες επιχειρήσεων που δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.

«Δεν τον βλέπουμε τον κ.Πουλάκη.  Έτσι λέγεται  ή Πουλάκι ξενιτεμένο; Τον ακούμε και υδρώνουμε.  Για εσάς κ. Γαργάλα μπορεί να σημαίνει κάτι αλλά για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είναι περαστικός.  Είναι παράξενο, ένας που δεν γνωρίζει το αντικείμενο να γνωμοδοτεί.  Γνωμοδοτεί όπως η Χούντα.  Είναι νομικός για να κάνει γνωμοδότηση; Του την επιστρέφουμε πίσω και τονίζουμε ότι γνωμοδοτεί με πολιτικά συμφέροντα. Λυπούμαστε που ένας της κυβέρνησης παρεμβαίνει στα εσωτερικά ενός δήμου για να εξυπηρετεί φιλαράκια.  Θα ενημερωθεί και ο Πρωθυπουργός για αυτό του το ατόπημα».

Επίσης, ο Αχ.Μπέος αναφορικά με το θέμα της αργίας του, κατηγόρησε τους τους ανεξάρτητους ότι έχουν ενοχλήσει τον κ.Πουλάκη για να ενοχλήσει και αυτός με τη σειρά του τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης για το θέμα. «Αυτό δείχνει το ποιόν σας. Δυστυχώς για εσάς η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να λειτουργεί ως το 2019.  Και να τεθώ σε αργία θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως γροθιά, όχι σαν «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν» όπως εσείς.

Να σημειωθεί ότι η ερώτηση του κ. Αποστολάκη αφορούσε το τι θα συμβεί αν χρειαστούν δύο μήνες μέχρι να βγει η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εφόσον δικαιώνει τους ανεξάρτητους,  κατά πόσο θα είναι νόμιμες οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων, εφόσον δεν συμμετέχουν σε αυτά οι ανεξάρτητοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το