Τοπικά

Στην απεργία της Πέμπτης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Μαγνησίας

syllogos-ergaz-ota

Στην απεργία της 3ης Δεκέμβρη θα συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Ελευθερίας.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. διεκδικώντας:
-Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου – Κοινωνικού και Αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις Ανταποδοτικές και Κοινωνικοπρονιακές Υπηρεσίες που αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.
-Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. Κατοχύρωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτροπή του κύματος των ιδιωτικοποιήσεων σε βασικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.
-Νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι σε σπίτι τραπεζίτη.
-Κατάργηση παλαιών και νέων Μνημονίων.
-Άμεση διαγραφή του χρέους.
-Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει αλλά και θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
-Κατάργηση κάθε ελαστικής – δουλεμπορικής σχέσης εργασίας και κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

ΟΧΙ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ στις ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των ΜΙΣΘΩΝ μας
ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ο.Τ.Α.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Στις 10.00 το ΠΡΩΙ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το