Τοπικά

Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου Λάρισας

ΔΡΟΜΟΙ

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενίσχυσης του βαθμού ασφάλειας του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρεί στη συντήρηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ για το έργο «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας έτους 2015- 2016».

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία τα οποία έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με στόχο την αποκατάσταση ή αντικατάσταση τυχόν φθορών και τη βελτίωση των συνθηκών για την ασφαλέστερη και ομαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων στο οδικό κύκλωμα της Λάρισας.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με εξαιρετικά περιορισμένη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, ολοκληρώνουμε έργα ασφάλειας για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης του εξοπλισμού ηλεκτροφωτισμού και της φωτεινής σήμανσης. Μέλημά μας, είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνω τους σοβαρούς κινδύνους που βρίσκονται μπροστά μας σε ότι αφορά τη συνέχιση αυτών των σημαντικών παρεμβάσεων και τη νέα χρονιά και να καλέσω για μία ακόμη φορά το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει στην καταβολή στις Περιφέρειες των θεσμοθετημένων πόρων που αφορούν ζητήματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας των πολιτών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το