Τοπικά

Ανοίγει τις πύλες του το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

cms-image-000022040

Σήμερα και ώρα 7 μ.μ. εγκαινιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιήσει ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί συναυλία με το φωνητικό σύνολο InDonnation του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη.

Το Μουσείο θεμελιώθηκε το 1996, ενώ η έκθεσή του που εκτείνεται σε έκταση 1500 τετραγωνικών μέτρων υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα του αρχαίου πολιτισμού της Θεσσαλίας, που οργανώνονται σε 11 ενότητες από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια. Ανάμεσα στα εκθέματα συγκαταλέγονται μοναδικά ειδώλια και αγγεία από τους προϊστορικούς οικισμούς της Θεσσαλίας, έργα αρχαίας γλυπτικής και κτερίσματα ταφών, καθώς και ψηφιδωτά δάπεδα, εκκλησιαστικά αντικείμενα και δείγματα κοσμικού βίου από όλη τη βυζαντινή και τη μεταβυζαντινή περίοδο.

Τα εγκαίνια του Μουσείου είναι ένα σημαντικό γεγονός για ολόκληρη τη Θεσσαλία, αφενός λόγω της σημασίας και του πλήθους των ευρημάτων, τα περισσότερα των οποίων θα δουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας και αφετέρου λόγω της προσπάθειας να παρουσιασθεί κάτω από ενιαία οπτική γωνία ο πολιτισμός της Θεσσαλίας όλων των περιόδων.

Πηγή www.larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το