Κατηγορίες: Τοπικά

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την κακοκαιρία

Αποφάσεις σε θέματα σχετικά με τον Σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό ελήφθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό καθώς επίσης και την καλύτερη οργάνωση της αντιπλημμυρικής προστασίας θα πρέπει να υπάρχει στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Δήμος και Αστυνομία. Επισημάνθηκε ότι θα δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Τοπικός Σταθμός στην περιοχή των Καναλίων για την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας κ. Δημ. Παλληκάρης τόνισε πως ο Δήμος προμηθεύτηκε επαρκή ποσότητα αλατιού, η οποία θα διανεμηθεί στις τοπικές κοινότητες για την αντιμετώπιση τυχόν παγετού. Τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων αλλά δεν επαρκούν για να καλύψουν όλη την περιοχή για το λόγο αυτό έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους εργολήπτες – ιδιοκτήτες μηχανημάτων της περιοχής. Επίσης στη συνεδρίαση τονίστηκε πως θα πρέπει όλα τα μηχανήματα που θα κληθούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μεγάλη σημασία δόθηκε στη σύσταση – εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων, οι οποίες γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που σε τέτοιες περιπτώσεις έχει και τον συντονισμό όλων των επιχειρήσεων, θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου προτάθηκε η μικροζωνοποίηση της περιοχής για καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Επίσης ανακοινώθηκε ότι έχει προβλεφθεί η επάνδρωση ενός οχήματος, το οποίο θα σταθμεύει στον κόμβο του Αερινού για επίλυση προβλημάτων που θα προκύπτουν επί της Εθνικής οδού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λιμένας Βόλου: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Goldair – Ανοίγει ο δρόμος για ΟΛΘ-Σαββίδη

Απορρίφθηκε από την αρμόδια Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, και…

29 Νοεμβρίου 2023

Παρουσιάστηκε στο Παρίσι το λεύκωμα «Παραλλάξεις» και η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Προκοπίου

  Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στην Galerie Les Minimes, Le Marais, στο Παρίσι, έγινε η…

29 Νοεμβρίου 2023

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει σήμερα στις 19.00 το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Στη συνεδρίαση,…

29 Νοεμβρίου 2023

Το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην εκδήλωση για τον Γοργοπόταμο

Το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συμμετέχει  που οργανώνεται για την επέτειο των 81 χρόνων από…

29 Νοεμβρίου 2023

Νεαρές εκδίδονταν δίπλα σε νηπιαγωγείο και σούπερ μάρκετ

Σε στέκι του αγοραίου έρωτα είχαν μετατρέψει τρεις νεαρές αλλοδαπές ένα πολυσύχναστο σημείο δίπλα σε…

29 Νοεμβρίου 2023

Δικτύωση του ΚΔΗΦ – ΑΜΕΑ

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας…

29 Νοεμβρίου 2023