Κόσμος

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί μετά από επίθεση σε κλινική στο Κολοράντο

newego_LARGE_t_1101_54604336

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν χτες όταν ένοπλος άντρας άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο Σπρινγκς, στην πολιτεία του Κολοράντο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, ο δράστης ονομάζεται Ρόμπερτ Λούις Ντιρ και είναι από τη Βόρεια Καρολίνα. Δεν δόθηκαν, όμως, άλλες πληροφορίες για τον ένοπλο ούτε έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της αιματηρής επίθεσης.

Ο Ντιρ, που ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, άρχισε να πυροβολεί μέσα στην κλινική λίγο μετά τις 11πμ της Παρασκευής. Μόλις αντελήφθη ότι στο σημείο είχαν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο ένοπλος άντρας άρχισε να πυροβολεί και προς το μέρος των αστυνομικών τραυματίζοντας πέντε και σκοτώνοντας έναν. Η Ντενίζ Σπέλερ, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην περιοχή, δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς μέσα σε πέντε λεπτά.

Planned Parenthood Shooting

«Θέλω να πω στους οικείους των θυμάτων ότι πρόκειται για μια φρικτή, φρικτή τραγωδία» είπε ο δήμαρχος Τζον Σάδερς

Για πέντε ώρες, οι άντρες της αστυνομίας προσπαθούσαν να πείσουν τον ένοπλο να παραδοθεί και να αφήσει όσους ήταν μέσα στην κλινική να βγουν έξω. Τελικώς, ο Ντιρ πείστηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία.  «Θέλω να πω στους οικείους των θυμάτων ότι πρόκειται για μια φρικτή, φρικτή τραγωδία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Τζον Σάδερς, και συμπλήρωσε: «Χάσαμε δύο πολίτες. Και θρηνούμε το χαμό ενός πολύ θαρραλέου αστυνομικού». 

Planned Parenthood Shooting
Ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του ήταν ο 44χρονος Γκάρετ Σγουάσεϊ

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του ήταν ο 44χρονος Γκάρετ Σγουάσεϊ, πατέρας δύο παιδιών. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς Πίτερ Κάρεϊ ανέφερε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Η επιχείρηση 

Ο ένοπλος Ντιρ είχε ταμπουρωθεί μέσα στην κλινική και οι αστυνομικοί φοβόντουσαν να πραγματοποιήσουν έφοδο, καθώς δεν γνώριζαν πόσοι πολίτες βρίσκονταν μέσα στο χώρο. «Μπήκαν, όμως, κάποιοι αστυνομικοί μέσα στο κτίριο» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Κάθρον Μπάκλεϊ.

Αυτοί οι αστυνομικοί κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον ένοπλο και μετά από διαπραγματεύσεις τον έπεισαν να παραδοθεί. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει στην αστυνομία πως είδαν τον ένοπλο να μεταφέρει κάποια πακέτα, κάτι το οποίο σήμανε συναγερμό και αμέσως έφτασε στο σημείο ειδική ομάδα πυροτεχνικών. Το CNN μετέδωσε ότι η αστυνομία εντόπισε και ερεύνησε και το αυτοκίνητο του δράστη, που εντοπίστηκε παρκαρισμένο κοντά στην κλινική.

Για την κατάσταση είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το