Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τη Σκιάθο στο Newport

unnamed

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ και το Newport Skiathos Club, σας προσκαλούν, το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου, στην εκδήλωση με Χριστουγενιάτικα κάλαντα από τις χορωδίες των δύο πόλεων. Η εκδήλωση θα παρουσιασθεί ταυτόχρονα στις δύο πόλεις μέσω Skype.

Την εκδήλωση θα ανοίξει από το Newport, η χορωδία “The Very Merry Dickens Carolers”, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή στο Rhode Island, και έχει εμφανιστεί σε χώρους με ιδιαίτερη σημασία, όπως στον πολιτιστικό χώρο Blithewold Mansion, στο Patriot Place, και σε εκδηλώσεις όπως International Tennis Hall of Fame και Candlelight Strolls in Rhode Island, αλλά και στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, Μασαχουσέτης και Κονέντικατ.
Στη συνέχεια η χωροδία ΦΩ. Σ (ΦΩνούλες Σκιάθου) του 1ου Δημοτικού Σχολείου, θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αξίζει να σημειωθεί πως η χορωδία ΦΩ.Σ., έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές, στις συμμετοχές της, στην Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, για τον άψογο συγχρονισμό, τη μουσικότητα και το πηγαίο ταλέντο. Την εκδήλωση θα κλείσει η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κυρίας Φανής Μπαρμπή.
Παρακαλούνται, όσοι επιθυμούν, να προσφέρουν τρόφιμα στην είσοδο της αίθουσας εκδηλώσεων, τα οποία θα διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους.

Είναι η τρίτη φορά που ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ και το Newport Skiathos Club, διοργανώνουν εκδήλωση από κοινού, δίνοντας την ευκαιρία να ‘συναντηθούν΄ οι Σκιαθίτες με τους ομογενείς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Οι διοργανωτές, μέσα από τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει από το 2013, έχουν αποφασίσει να καθιερώσουν την εκδήλωση με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων.
Με αφορμή τη συνεργασία δημιουργήθηκε η σελίδα στο facebook με τίτλο ‘Newport-Skiathos sister cities’, η οποία μετρά ήδη πάνω από 500 φίλους. Σκοπός είναι η ύπαρξη ενός κοινού διαδικτυακού τόπου, που θα φέρει πιο κοντά τις αδελφοποιημένες πόλεις μέσα από ανακοινώσεις, αναρτήσεις φωτογραφιών και αρχείων της ιστορίας αλλά και της επικαιρότητας των δύο πόλεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το