Κατηγορίες: Τοπικά

Οι φορείς της πόλης γύρισαν την πλάτη στα ανέφικτα σχέδια Μπέου για υποθαλάσσια σύνδεση Αγριάς- Αγχιάλου

Οι αντιδράσεις για το αεροδρόμιο,  οι διαφωνίες για το αν πρέπει να περιλαμβάνονται οράματα ή απτοί στόχοι και η απαξίωση που επιφύλαξε στους φορείς η δημοτική αρχή κυριάρχησαν  στη σημερινή Επιτροπή Διαβούλευσης για το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Βόλου. Οι φορείς που συμμετείχαν δεν ξεπερνούσαν τα δάχτυλα του ενός χεριού

Τις ενστάσεις της για το σχέδιο  εξέφρασε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα τονίζοντας ότι αφενός δεν είναι σωστό η δημοτική αρχή να αντιγράφει υφιστάμενες μελέτες, ενώ την κατηγόρησε για το γεγονός ότι απαξιώνει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου η συγγραφή εκθέσεων ιδεών που περιλαμβάνουν υποδομές όπως υποθαλάσσιες συνδέσεις.

«Πρέπει να κάνετε σχεδιασμούς για τα λεφτά που υπάρχουν» είπε η πρόεδρος του ΤΕΕ.

Όλοι οι φορείς που παραβρέθηκαν αναφέρθηκαν στην υποθαλάσσια σύνδεση Αγριάς- Αγχιάλου και στην κατασκευή τραμ, και είπαν ότι με αυτά τα σχέδια υποβαθμίζεται ολόκληρο το στρατηγικό καθώς πρόκειται για ανέφικτες εκθέσεις ιδεών.

«Δεν έχει θέση η υποθαλάσσια σύνδεση στο στρατηγικό  το καταρτίσετε» είπε η Ν. Καπούλα και πρόσθεσε ότι «Με ελαφρύ τρόπο υποβαθμίζετε το στρατηγικό.

Επίσης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για πολεοδομικό σχεδιασμό πέραν των 11 έργων που αφορούν αστικούς μετασχηματισμούς. «Το βασικό σχέδιο σας είναι η αναβάθμιση του Παλαιού Λιμεναρχείου αλλά δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τα συνοδά έργα» είπε η κ. Καπούλα αναφερόμενη στο έργο της κατεδάφισης του κινηματογράφου της Νίκης στη Νέα Ιωνία.

Για απαξίωση του υπόλοιπου σχεδίου με την αναφορά στην υποθαλάσσια σύνδεση έκανε λόγο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Την κινητοποίηση του Δήμου προκειμένου να πιέσει για την αναβάθμιση του αεροδρομίου ζήτησε η πρόεδρος των Τριτέκνων Μαγνησίας, Σούλα Βακουφτσή.

«Ο Δήμος πρέπει να πιέσει για τη δημιουργία γραμμών στο αεροδρόμιο. Αλλά όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για το χειμώνα» είπε η κ. Βακουφτσή επισημαίνοντας επίσης ότι πρέπει να γίνει και η αναβάθμιση του τρένου στο Βόλο.

Στην τοποθέτηση του ο Τάσος Μπατζιάκας, που προέδρευε της Επιτροπής Διαβούλευσης, είπε ότι «Είμαστε οραματιστές και αυτό δεν είναι κακό.  Κακό είναι να είμαστε ονειροπόλοι. Ξεκαθάρισε ότι στο στρατηγικό αναφέρονται οράματα της δημοτικής αρχής καθώς μπορεί να υλοποιηθούν κάποια στιγμή. Παράλληλα,  τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές κοντά στο αεροδρόμιο για να μένουν οι τουρίστες στην πόλη,  αλλά έριξε το βάρος και στην Περιφέρεια.

Η απάντηση του προκάλεσε την αντίδραση της κ. Καπούλα, που τον ρώτησε πως γίνεται να κινητοποιήσεις τους φορείς για το αεροδρόμιο από την ώρα που η ίδια η δημοτική αρχή δεν το υπολογίζει και δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο κλεισίματος.

Τέλος, η κ. Καπούλα του απάντησε ότι θα μπορούσαν να λείπουν τα οράματα από το στρατηγικό και να περιλαμβάνονται μέσα άλλα σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΣΕΣ ( ΕΣΠΑ).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τα αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Δύο παιχνίδια έγιναν σήμερα για την 2η αγωνιστική της Β' ΕΠΣΘ και τρία για την…

5 Οκτωβρίου 2024

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Γ.Σ. Αλμυρού κέρδισε 2-0 τον Πύρασο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 στο…

5 Οκτωβρίου 2024

Κι όμως ψηλώνει ακόμα το Έβερεστ: Μεγάλωσε κατά 50 μέτρα τα τελευταία 89.000 χρόνια

Το ψηλότερο βουνό στον πλανήτη, το Έβερεστ, που ορθώνεται σήμερα στα 8.849 μ. φαίνεται ότι…

5 Οκτωβρίου 2024

Diddy: Πενταψήφιος αριθμός καταγγελιών – Τα βίντεο που δείχνουν ενοχή

Ο Sean «Diddy» Combs έχει μπροστά του έναν δύσκολο νομικό αγώνα, καθώς θα δυσκολευτεί, όπως…

5 Οκτωβρίου 2024

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: Αντέδρασαν οι θαυμαστές της με τον στολισμό που επέλεξε για το Χάλογουιν – Δεν σέβεσαι τα παιδιά σου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο στολισμός που επέλεξε για το Χάλογουιν η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν. Η σταρ…

5 Οκτωβρίου 2024

Emirates Airlines – ΗΑΕ: Απαγορεύουν τους βομβητές και τους φορητούς ασυρμάτους μετά τα χτυπήματα στον Λίβανο

Η αεροπορική εταιρία Emirates Airlines στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απαγόρευσε στους επιβάτες της να…

5 Οκτωβρίου 2024