Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο Βόλο ενάντια στις περικοπές των συντάξεων (photos)

DSC05753

Την αντίδρασή τους στις περικοπές των συντάξεων και στις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, εξέφρασαν συνταξιούχοι όλων των ταμείων που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), έξω από το Κεντρικό ΚΑΠΗ Βόλου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ». Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ δήλωσαν οτι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

·         Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων

·         Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις και επιδόματος αδείας

·         Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης

·         Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι

·         Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση

·         Αποκλειστικά δημόσια υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών

«Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικο-ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας ο,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ. Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο», επισημαίνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας στο ψήφισμά τους.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Ν. Μαγνησίας, η ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας “Αγ. Νικόλαος” και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ.

DSC05729 DSC05731DSC05732 DSC05734 DSC05752                                                            DSC05754

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το