Τοπικά

Πρωτοβουλία για ξεχωριστή καντίνα χθες στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου “Θ”

unnamed (2)

Ένας στους δύο μαθητές Γυμνασίου λαμβάνει υγιεινό πρωινό και δεκατιανό. Μάλιστα χθες στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου διοργανώθηκε καντίνα με υγιεινά προϊόντα, όπως φρούτα, κέικ, μέλι, ψωμάκια για τοστ και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με θέρμη.

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε από την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας κ. Δώρα Κουτσομήτρου, ενώ η καθηγήτρια εικαστικών κ. Νεκταρία Γιακμογλίδου ανέλαβε την εικαστική «επένδυση» της καντίνας.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς πρόσφερε τέσσερα κιβώτια μήλα, η ΕΒΟΛ έδωσε γάλα, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός διέθεσε δεκαπέντε βαζάκια μέλι.
Κάποιοι μαθητές ανέλαβαν να διαθέτουν τα εδέσματα στους συμμαθητές φορώντας μάλιστα φορεσιές μαγείρων, ώστε να υπάρχει και το κατάλληλο αισθητικό πλαίσιο.
Η μαθήτρια της Α’ Τάξης Άννα Τζαμτζή σημείωσε πως «πρέπει να τρώμε υγιεινό πρωινό, γιατί είναι η βάση της ζωής μας. Πάντως οι περισσότεροι μαθητές τρώνε ανθυγιεινό πρωινό, όπως πατατάκια, τυρογαριδάκια, σοκολάτες. Αντιθέτως πρέπει να τρώνε γάλα με δημητριακά ή μια φέτα με μέλι ή μαρμελάδα».
Παίρνοντας το λόγο η μαθήτρια Αθηνά Φασουλίδη-Πριζλή χαρακτήρισε πολύ ωραία την ιδέα με τη δημιουργία της καντίνας που είχε φρούτα, γάλα, κέικ, μέλι, σάντουιτς και άλλα είδη. Άλλωστε ένα καλό πρωινό δίνει δύναμη για τη συνέχεια της ημέρας.

unnamed (1)
Η μαθήτρια Ζωή Στάθη συνιστά στους μαθητές να τρώνε ένα ποτήρι γάλα και λίγα δημητριακά στο πλαίσιο της καλής διατροφής.
Η καθηγήτρια κ. Κουτσομήτρου τόνισε πως περίπου το 50% των μαθητών ακολουθούν τις υγιεινές επιλογές στο πρωινό και δεκατιανό τους, καθώς έχουν ενημερωθεί σχετικά. Μάλιστα το πρωί, επειδή οι μαθητές βιάζονται, η πιο ασφαλής λύση για καλή διατροφή είναι ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά, μια φέτα με μέλι και ένα φρούτο ή ένα χυμό. Στο σχολείο για το δεκατιανό, μπορεί να φάει ένα τοστ με συγκεκριμένα υλικά, ένα παστέλι, ένα φρούτο, λίγη μαύρη σοκολάτα.

unnamed
Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Ρηγάκη τόνισε πως η χθεσινή ήταν μια πλούσια ημέρα σε δράσεις και συναισθήματα, καθώς πραγματοποιήθηκε η καντίνα με το υγιεινό πρωινό, διεξήχθη χορογραφία στον αύλειο χώρο από το γυμναστή κ. Δημήτρη Σπανόπουλο, ενώ έγινε και ενημέρωση στους γονείς σχετικά με τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης.
Η μουσικός κ. Μαρίνα Μανθογιάννη ανέλαβε τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης με το τραγούδι «Το ψωμί είναι στο τραπέζι» σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μ. Θεοδωράκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το