Κόσμος

Παρίσι: Ιδιοκτήτης εστιατορίου πούλησε 50.000 ευρώ το βίντεο με τους τζιχαντιστές

newego_LARGE_t_1101_54602552 (1)

Για το ποσό των 50.000 ευρώ πούλησε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Παρίσι το συγκλονιστικό βίντεο από το κατάστημά του που έγινε στόχος των τζιχαντιστών, παρότι η αστυνομία είχε κρυπτογραφήσει το υλικό για να εμποδίσει την μετάδοσή του.

Το βίντεο από το εστιατόριο Casa Nostra, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα η Daily Mail, αγοράστηκε από δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας για το ποσό των 50.000 ευρώ -μετρητά- όπως μεταδίδει η γαλλική εκπομπή Petit Journal.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το βίντεο είχε κρυπτογραφηθεί από την αστυνομία για να μην μεταδοθεί, ωστόσο «ένας φίλος-χάκερ» του ιδιοκτήτη μπόρεσε να σπάσει τον κωδικό, επιτρέποντας στην Daily Mail να αποκτήσει το βίντεο.

Τα παζάρια ξεκίνησαν από τα 12.000 ευρώ. Η συμφωνία έκλεισε εν τέλει στα 50.000 ευρώ. Κατόπιν της αγοράς, ο σκληρός δίσκος καταστράφηκε, ώστε να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα για την Daily Mail.

newego_LARGE_t_1101_54602564

Αυτό αποκαλύπτουν πλάνα από κρυφή κάμερα την οποία χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Djaffer Ait Aoudia, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο εστιατόριο για να κάνει το πορτρέτο του ιδιοκτήτη και έπεσε-χωρίς να γίνει αντιληπτός- πάνω στην συναλλαγή η οποία φέρεται να διήρκεσε «12 ώρες».

Η Daily Mail και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Τα πλάνα που συγκλόνισαν
Το συγκλονιστικό βίντεο ξεκινά με τους θαμώνες και τους υπαλλήλους του εστιατορίου να απολαμβάνουν αμέριμνοι το βράδυ της Παρασκευής.

Ξαφνικά o τρομοκράτης εμφανίζεται να κρατάει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και να πυροβολεί αδιακρίτως.
Οι θαμώνες και οι υπάλληλοι του εστιατορίου προσπαθούν να κρυφτούν. Άλλοι πίσω από τραπέζια και καρέκλες, άλλοι στο υπόγειο και άλλοι στον πρώτο όροφο του μαγαζιού.

Τα επόμενα καρέ είναι συγκλονιστικά: Ο τρομοκράτης πλησιάζει τη βιτρίνα του καταστήματος και εντοπίζει μια γυναίκα στο πεζοδρόμιο. Χωρίς να διστάσει σηκώνει το καλάσνικοφ και ετοιμαζεται να της δώσει τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Αλλά απομακρύνεται και έτσι η γυναίκα γλιτώνει.

Συνολικά εκτιμάται ότι στο συγκεκριμένο εστιατόριο έπεσαν περισσότερες από 30 σφαίρες με τη βρετανική εφημερίδα να υποστηρίζει ότι ο εν ψυχρώ εκτελεστής που εικονίζεται στα βίντεο είναι ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το