Ελλάδα

Στις 13 Δεκεμβρίου τελικά οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

ipopsifioi nd

Στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης της νέας εταιρίας που θα αναλάβει τη διοργάνωση των εκλογών αλλά κρατάει και μια μικρή επιφύλαξη για την ημερομηνία της διεξαγωγής της διαδικασίας. Παρόλα αυτά, ο γαλάζιος… εμφύλιος συνεχίζει να μαίνεται με τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος να ανταλλάσσουν «καρφιά» για το ποιοι φέρουν το βάρος της ευθύνης για τη ματαίωση των εκλογών και τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο να εμφανίζεται αποφασισμένος να μην παραιτηθεί.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαμιμίκος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι ο μοναδικός που φέρει ευθύνη για την αναβολή των χθεσινών εκλογών. Το μεσημέρι, η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ διεκόπη για λίγη ώρα, καθώς τα μέλη ζήτησαν από τους τέσσερις υποψήφιους να τους παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης. Οι «τέσσερις» εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους και η συνεδρίαση ξανάρχισε με στόχο να αναζητηθεί η επόμενη πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Παραιτήσεις Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη
«Θα έλεγα να είναι όλοι πιο προσεκτικοί. Γιατί όταν γίνεται κάτι που πλήττει την εικόνα της ΝΔ, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και αντί να δούμε πως θα σώσουμε το καράβι, αυτοί ζητούν την παραίτησή μου. Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ» τόνισε σε αυστηρό ύφος σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα ζητήσει σήμερα κιόλας από τον κ. Πλακιωτάκη να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος στη ΝΔ, αλλά θα πρέπει να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης και οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης από τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσαν το γάντι που έριξε ο κ. Μεϊμαράκης και παραιτήθηκαν από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας στη δημοσιότητα και μια επιστολή που είχε στείλει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις 11 Νοεμβρίου, με την οποία τον προειδοποιούσε για δυσλειτουργίες στο τεχνικό σύστημα διεξαγωγής των εκλογών.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε, όμως, να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος όπως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.

Κόντρα Μεϊμαράκη-Σαμαρά 

Εκτός από τους συνυποψήφιούς του, ο κ. Μεϊμαράκης άνοιξε «μέτωπο» και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως η ετιαρία που οδήγησε στο φιάσκο τις εσωκομματικές εκλογές είχε αναλάβει αρκετά έργα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Τόνισε δε, ότι «ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία αυτή».

Ο κύκλος του Αντώνη Σαμαρά απάντησε άμεσα, κάνοντας λόγο για «κουτοπονηριές και ανοησίες» ενώ ζήτησαν από όσους ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή της εταιρίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Στο κενό έπεσε η πρωτοβουλία Τζιτζικώστα 

Μετά από τον πόλεμο επίρριψης ευθυνών που ξέσπασε το πρωί, ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους Α. Γεωργιάδη και Κ. Μητσοτάκη και τους ζήτησε να συναντηθούν ώστε να πέσουν οι τόνοι. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο Α. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το