Κόσμος

Τουρκία: Διαδηλωτές μπέρδεψαν το προξενείο της Ρωσίας με εκείνο της Ολλανδίας

trr-708

Τούρκοι διαδηλωτές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στην Κωνσταντινούπολη κατά των βομβαρδισμών που εξαπολύει η Ρωσία εναντίον της τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας μπέρδεψαν τη διεύθυνση όπου επρόκειτο να συγκεντρωθούν και κατέληξαν να διαδηλώνουν έξω από το γενικό προξενείο… της Ολλανδίας, έγραψαν σήμερα τουρκικές εφημερίδες.

Έπειτα από το κάλεσμα χθες το βράδυ ενός εθνικιστικού κινήματος, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους διασχίζοντας τη λεωφόρο Ιστικλάλ με κατεύθυνση το γενικό προξενείο της Ρωσίας.

Όμως, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Hurriyet, σταμάτησαν δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το στόχο τους και άρχισαν να φωνάζουν τα συνθήματά τους μπροστά από την αντιπροσωπεία της Ολλανδίας, στην είσοδο της οποίας ωστόσο είναι εμφανές το εθνόσημο της χώρας.

Κανείς ωστόσο από το πλήθος δεν το αναγνώρισε και συνέχισαν να διαδηλώνουν χωρίς να έχουν αντιληφθεί το σφάλμα τους έως το τέλος της διαμαρτυρίας.

«Οργισμένοι Τούρκοι διαδηλωτές μας μπερδεύουν συχνά με τους γείτονές μας (το ρωσικό προξενείο). Όπως απόψε που πέταξαν αυγά» εναντίον μας, σχολίασε με σκωπτική διάθεση, ο γενικός πρόξενος της Ολλανδίας Ρόμπερτ Σούντεμπουμ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, που διεξάγει τους τελευταίους 2 μήνες αεροπορικές επιδρομές για να στηρίξει τη συριακή κυβέρνηση, βομβάρδισε αυτήν την εβδομάδα χωριά Τουρκμένων, της τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας. Η Τουρκία κάλεσε χθες τον πρέσβη της Ρωσίας για να τον προειδοποιήσει και απαίτησε «τον άμεσο τερματισμό αυτής της επιχείρησης».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το