Τοπικά

17χρονος μαθητής έπεσε από δένδρο και τραυματίστηκε στην αυλή σχολείου

Άλλο ένα περιστατικό σε σχολικό χώρο που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η «Θ», έρχεται να προκαλέσει ανησυχία σε γονείς και κηδεμόνες, για το κατά πόσο τα παιδιά είναι ασφαλή στα προαύλια των διδακτηρίων.
Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, 17χρονος μαθητής Λυκείου τραυματίστηκε σοβαρά χθες το πρωί, όταν ανέβηκε σε δέντρο, προκειμένου να κατεβάσει μία μπάλα που είχε πέσει σε κλαδιά και είχε εγκλωβιστεί, στη διάρκεια παιχνιδιού. Ο μαθητής, προφανώς από απροσεξία, έπεσε από το δέντρο, από ύψος τριών μέτρων περίπου και τραυματίστηκε σοβαρά στο προσωπικό του νεύρο, το οποίο και φέρεται να παρέλυσε… Συμμαθητές του φέρονται να ενημέρωσαν τους καθηγητές του σχολείου, που με τη σειρά τους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε στο σχολείο, γύρω στις 9 χθες το πρωί και παρέλαβε τον τραυματία μαθητή. Μάλιστα φέρεται η διακομιδή του να έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου με ειδική αναπηρική καρέκλα και με ακινητοποιημένο το κρανίο του.

Στο Αχιλλοπούλειο υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, ενώ του έγιναν όλες οι αναγκαίες εξετάσεις, με τον μαθητή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και να μιλάει κανονικά. Ωστόσο λόγω του προβλήματος με το προσωπικό του νεύρο, που φέρεται να είχε υποστεί παράλυση, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως και έγινε, στις 2 περίπου το μεσημέρι. Εκεί νοσηλεύεται στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική και επρόκετιο να γίνει αποφόρτιση – αποσυμπίεση του νεύρου, ώστε να επανέλθει.
Σύμφωνα με νευροχειρουργό του Νοσοκομείου Βόλου, η ζωή του 17χρονου δεν κινδυνεύει, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το