Τοπικά

175 υποψήφιοι για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Συνολικά στους 175 ανέρχονται οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι Δημοτικών της Μαγνησίας. Τα αποτελέσματα με τα ονόματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν σήμερα το απόγευμα στο Μουσικό σχολείο.
Από χθες το πρωί στο Μουσικό σχολείο προσέρχονταν οι γονείς με τα παιδιά τους μέσα σε κλίμα αναμονής και αγωνίας. Το μουσικό σχολείο είναι για αρκετά παιδιά ένας ξεχωριστός στόχος, καθώς γνωρίζουν πως εκεί καλλιεργείται η μουσική παιδεία.
Η ροή ήταν ομαλή και συνεχής, καθότι υπήρχε αλφαβητική σειρά στην εξέταση των υποψηφίων.
Οι εξετάσεις διενεργούνται από δύο πενταμελείς επιτροπές με τον πρόεδρο και τα μέλη τους να προέρχονται από περιοχές εκτός Μαγνησίας. Τα θέματα εστάλησαν χθες το πρωί από το υπουργείο Παιδείας και όλες οι διαδικασίες είναι αδιάβλητες.

Οι προσφερόμενες θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Βόλου ανέρχονται στις 96 και ο πήχης είναι πολύ υψηλός δεδομένων και των βαθμολογιών των προηγούμενων χρόνων. Η ποιότητα των υποψηφίων είναι πολύ καλή και ακόμη και όσοι δεν καταφέρουν να επιτύχουν, αναμένεται να έχουν σημειώσει πολύ καλή βαθμολογία.
Οι υποψήφιοι δίνουν γραπτή και προφορική εξέταση διάρκειας μισής ώρας η καθεμιά. Στην προφορική εξέταση οι υποψήφιοι ελέγχονται για τις ακουστικές κυρίως ικανότητές τους.
«175 μαθητές θα έρθουν συνολικά μαζί με τους γονείς στο Μουσικό αυτές τις δύο ημέρες για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Η διαδικασία των εξετάσεων άρχισε, η συνεργασία με τις επιτροπές είναι άψογη, υπάρχουν ηρεμία και χαμόγελα από τους υποψηφίους οι οποίοι εξετάζονται γραπτά και προφορικά. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα Πέμπτη στη μία το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα βγάλουμε τα αποτελέσματα. Είναι μια αδιάβλητη διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους στη μουσική» τόνισε η διευθύντρια του Μουσικού κ. Αρετή Τζανετοπούλου.

Η ίδια πρόσθεσε πως «κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των αποφοίτων Δημοτικού για να εισαχθούν στο Μουσικό σχολείο είναι πολύ υψηλό. Ακόμη και οι μαθητές που δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν, αξίζουν και έχουν ικανότητες. Και εύχομαι ως διευθύντρια του Μουσικού να έχουν τη μουσική και την τέχνη πάντοτε συνοδοιπόρο τους και να μην σταματήσουν να ασχολούνται. Γιατί η τέχνη γενικότερα μας δίνει παιδεία».
Το Μουσικό σχολείο είχε υποβάλλει αίτημα φέτος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ώστε να δημιουργηθεί και πέμπτο τμήμα στην Α’ Τάξη και οι θέσεις εισακτέων να ανέλθουν στις 120, το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό.
Φέτος οι καθηγητές, μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, στο Μουσικό σχολείο ανήλθαν στους 130.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το