Τοπικά

174 υποψήφιοι για 96 θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Τις 96 θέσεις που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, θα διεκδικήσουν σήμερα και αύριο οι 174 υποψήφιοι από τη Μαγνησία στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 9 το πρωί και θα περιλαμβάνουν για δύο ημέρες τόσο το θεωρητικό όσο και το μουσικό μέρος.
Το ενδιαφέρον των αποφοίτων Δημοτικού είναι μεγάλο, καθώς η φοίτηση στο Μουσικό διευρύνει τους μουσικούς και ευρύτερα πολιτιστικούς ορίζοντές τους, ενώ συνδυάζει και την μάθηση και την πολύ καλή προετοιμασία για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Φέτος οι απόφοιτοι Δημοτικού που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Α’ Τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, ανέρχονται στους 174 και αναλογικά με τη μείωση του μαθητικού δυναμικού πάλι το ενδιαφέρον είναι αυξημένο.
Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του όρισε στις 96 θέσεις των εισακτέων στο Μουσικό Βόλου καθώς και τη δημιουργία τεσσάρων τμημάτων.
Το Μουσικό Βόλου είναι μεταξύ των 45 Μουσικών πανελλαδικά το σχολείο με τις υψηλότερες θέσεις εισακτέων γεγονός που δείχνει την πανελλαδική απήχηση του έργου που παράγεται σε τοπικό επίπεδο.
Αντίστοιχο αριθμό θέσεων έχουν τα Μουσικά Δράμας και Παλλήνης.
Η επιτροπή που θα εξετάσει τους υποψήφιους στο μουσικό μέρος και θα βγάλει τα αποτελέσματα προέρχεται από περιοχή εκτός Μαγνησίας.
Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του σχολείου το οποίο όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο θα πλημμυρίσει από όμορφες μελωδίες.
Οι μαθητές στο Μουσικό ξεπερνούν τους 500, ενώ όλοι οι καθηγητές αγγίζουν ακόμη και τους 100.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το