Ελλάδα

Η 16χρονη αδελφή του μωρού που κάηκε είχε καταγγείλει τη μάνα από το 2016

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με το βρέφος που βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα, στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως μετέδωσε το STAR, τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές.

Τα δύο ανήλικα όμως αφέθηκαν στην τύχη τους. «Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε μόνο του μέσα στις φλόγες και κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγία Σοφία.

Το μωρό νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. «Το παιδί παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Διαφορά με χθες είναι πως είναι αιμοδυναμικά σταθερό. Αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης, θα αναμένουμε όμως και τα επόμενα 24ωρα», δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το