Τοπικά

167 φοιτητές και νέοι μηχανικοί συμμετείχαν στην ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου με θέμα: «Μηχανικός στην Ελλάδα του 2025: Αγορά εργασίας και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης».
Η συμμετοχή ήταν τεράστια και πρωτόγνωρη, καθώς 167 φοιτητές και νέοι Μηχανικοί συμμετείχαν διαδικτυακά στην ημερίδα. Συζητήθηκαν αρκετά και ουσιώδη θέματα που αφορούν τον Μηχανικό του 2025 καθώς και τις προοπτικές του επαγγέλματος στην χώρα μας, σε μια αρκετά ευχάριστη και διαδραστική εκδήλωση με σειρά ερωτήσεων από πλευράς των φοιτητών. Το πάνελ των ομιλητών περιείχε μερικά εκ των κορυφαίων ονομάτων του κλάδου των Μηχανικών, όπως:
1) Στασινός Γεώργιος: Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).
2) Μπέζας Αντώνιος: Πρόεδρος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), πρ. Υπουργός.
3) Σταθάκης Δημήτριος: Πρόεδρος στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, Καθηγητής ΤΜΧΠΠΑ στο Παν.Θεσσαλίας.
4) Σιαδήμας Βασίλειος: Αντιπρόεδρος Εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, MEng, MBA, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
5) Εμμανουηλίδης Γεώργιος: Μηχανολόγος Μηχανικός Msc, Ενεργειακός Επιθεωρητής, Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών στο Βόλο.

Σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου Δονάτος Διαμάντης αναφέρει: «Σε μια ιδιαίτερη περίοδο για όλους, συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε και να βρισκόμαστε στο πλάι των φοιτητών ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες της τωρινής συγκυρίας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν μαζικά στην πρωτοβουλία μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον κύκλο αντίστοιχων εκδηλώσεων επιστημονικού χαρακτήρα και στα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το