Τοπικά

16.400 ευρώ κόστισε στους 6 μετανάστες το ταξίδι για την Ευρώπη που διακόπηκε στο Τελωνείο Βόλου

Ταξίδευαν 4-5 μήνες μέσα από ερήμους και βουνά, για να φθάσουν στην Τουρκία και κατόπιν να περάσουν στην Ελλάδα. Στόχος τους να φθάσουν σε κάποια χώρα της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης. Οι έξι παράτυποι μετανάστες δεν κατόρθωσαν ωστόσο να ολοκληρώσουν το εγχείρημά τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τελωνειακούς του Τελωνείου Βόλου, στην νταλίκα όπου ήταν κρυμμένοι προχθές το πρωί και συνελήφθησαν από λιμενικούς.

Είχαν έρθει στον Βόλο κρυμμένοι στην καρότσα νταλίκας, που μετέφερε κενά μεταλλικά φιαλίδια σε βιομηχανία της περιοχής και είναι απορίας άξιο, πώς πέρασαν τον συνοριακό έλεγχο στους Κήπους του Έβρου. Πρόκειται για τέσσερις ενήλικες και δύο ανήλικους που συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθη και ο Τούρκος οδηγός της νταλίκας, που μάλιστα κατηγορείται για παράνομη διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών σε βαθμό κακουργήματος. Οι δύο ανήλικοι είναι 16 και 17 ετών, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ενώ οι ενήλικες είναι 18, 20, 24 και 33 ετών και εξ αυτών οι δύο είναι υπήκοοι επίσης Μπαγκλαντές, ενώ οι υπόλοιποι Συρίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι έξι παράτυποι μετανάστες φέρεται να ανέβηκαν στην νταλίκα σε πάρκιν πρατηρίου καυσίμων στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που ο 50χρονος Τούρκος οδηγός κοιμόταν… Οι δύο Σύριοι φέρεται να έκαναν παζάρια με τον διακινητή και να πλήρωσαν από 2.200 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά στην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις φέρεται να πλήρωσαν από 3.000 ευρώ έκαστος. Συνολικά δηλαδή για να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό έδαφος, κατέβαλαν 16.400 ευρώ… Και οι επτά κρατούσαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή κλειστά τα στόματά τους.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, οι υπήκοοι από το Μπαγκλαντές ταξίδευσαν 4-5 μήνες από το Ομάν, στο Ντουμπάϊ, στο Ιράν, για να καταλήξουν στην Τουρκία, απ’ όπου και εισήλθαν με την νταλίκα στην Ελλάδα. Σκοπός τους να φθάσουν άλλοι στη Γαλλία και άλλοι στη Γερμανία. Προχθές γύρω στις 10 το πρωί εντοπίστηκαν κρυμμένοι ανάμεσα στα κενά φιαλίδια αεροζόλ, στον χώρο του Τελωνείου του Βόλου και συνελήφθησαν. Ο 50χρονος οδηγός της νταλίκας παραπέμπεται με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή και με σκοπό την κερδοσκοπία, στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Παρασκευή. Στο μεταξύ κρατείται. Οι τέσσερις ενήλικες παράτυποι μετανάστες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες, απ’ όπου ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και θα δικαστούν αύριο Παρασκευή και στο μεταξύ κρατούνται, ενώ οι δύο ανήλικοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανήλικων στις 25 Νοεμβρίου και μπορεί να απελαθούν διοικητικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες σε καρότσα φορτηγού που προέρχεται από την Τουρκία, στο Τελωνείο του Βόλου, γεγονός που δείχνει ότι όσους φράχτες κι αν στήσει η Ελλάδα στον Έβρο, όσα μέτρα κι αν λάβει, οι παράτυποι μετανάστες βρίσκουν τρόπους, έναντι αδράς αμοιβής φυσικά, να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Η νταλίκα κατασχέθηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το