Τοπικά

156 αναφορές πολιτών από περιοχές του Βόλου στο Παρατηρητήριο Δυσοσμίας

Στις 156 ανέρχονται οι αναφορές πολιτών μέχρι χθες το μεσημέρι, από όλες τις περιοχές του Βόλου στο Παρατηρητήριο Δυσοσμίας που λειτουργεί στο Facebook. H μεγαλύτερη πυκνότητα των καταγγελιών αφορούσε στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Τα μείζονα γεγονότα (σύμφωνα με το πλήθος των καταγραφών) ήταν το διήμερο 19-21/9 και 30/9-2/10, αλλά καθημερινά αναφέρονται επεισόδια με μεγαλύτερη ένταση όπως αυτό στις 5/10.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο δυσοσμίας καταγράφεται καθημερινά με ένταση τις πρωινές και όχι τις βραδινές ώρες, που εξελισσόταν πριν. «Ο άνεμος ήταν ασθενής έως μέτριος από δυτικές, βορειοδυτικές κατευθύνσεις. Από τους περισσότερους η μυρωδιά κρίθηκε έντονη έως αποπνικτική και σχεδόν όλοι μιλούν για συμπτώματα με αρκετές αναφορές σε δύσπνοια (το πιο ακραίο), αν και εδώ πρέπει να εκτιμηθεί και η αυξημένη υγρασία των ημερών» αναφέρει η σχετική ανάρτηση.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αναφορές αφορούν στην οσμή καμένου πλαστικού και σιδήρου. Χθες μάλιστα, για πρώτη φορά αναφέρθηκε έντονη οσμή καμένου πλαστικού από την περιοχή του κοιμητηρίου στον Κούκο από το πρωί έως το μεσημέρι με βορειοδυτικό άνεμο, με πιθανή δραστηριότητα από τη Βιομηχανική Περιοχή τις πρωινές ώρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το