Τοπικά

155 προσλήψεις γιατρών και εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» στη διετία

Στους 155 ανέρχονται οι γιατροί και εργαζόμενοι, μόνιμοι, επικουρικού και με άλλες μορφές σύμβασης εργασίας που έχουν προσληφθεί στο Νοσοκομείο Βόλου τα τελευταία δύο χρόνια δίνοντας έτσι «ανάσα» στην κάλυψη των πολλών κενών θέσεων που υπάρχουν.
Έναν σύντομο απολογισμό διετίας με τα πεπραγμένα πραγματοποίησε προχθές το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εκπαίδευσης που μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με τα ζητήματα της διοίκησης.
Ο κ. Δραμητινός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των προσλήψεων επισημαίνοντας πως τα τελευταία δύο χρόνια ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων γιατρών και άλλων εργαζομένων έχει ανέλθει στα 155 άτομα εκ των οποίων τα 57 ήταν γιατροί και τα 84 εργαζόμενοι.
Πιο συγκεκριμένα το 2016 προσλήφθηκαν έξι μόνιμοι και δέκα επικουρικοί γιατροί, το 2017 προσλήφθηκαν δώδεκα μόνιμοι γιατροί και πέντε επικουρικοί, και μέχρι στιγμής το 2018 έχουν προσληφθεί έξι μόνιμοι γιατροί και τρεις επικουρικοί. Επίσης αναμένονται οι προσλήψεις ακόμη τριών μόνιμων γιατρών, ενώ βρίσκονται σε κρίση και οι προσλήψεις δεκατριών μόνιμων γιατρών.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους οι μόνιμοι που έχουν προσληφθεί, ανέρχονται στους δεκατέσσερις και οι επικουρικοί επίσης στους δεκατέσσερις. Επίσης μέσω του ΟΑΕΔ έχουν προσληφθεί 51 εργαζόμενοι και πέντε εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Ακόμη έχουν προσληφθεί και δεκατέσσερα άτομα στην ειδικότητα ΔΕ γραμματέων.
Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό η στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια. Για το 2018-2019 επιδιώκεται η πρόσληψη δεκαπέντε μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ σε οριακές ή απαραίτητες ειδικότητες, αλλά και η ενίσχυση του Ιδρύματος με νέους νοσηλευτές, τεχνολόγους και άλλες ειδικότητες.
Ο κ. Δραμητινός αναφέρθηκε και στα νέα τμήματα και δομές που ιδρύθηκαν στο Νοσοκομείο αναφέροντας τα εξής: Εργαστήριο εμφύτευσης βηματοδοτών, ΤΕΙ έλεγχου βηματοδοτών, Τμήμα βραχείας νοσηλείας, λειτουργία παιδοψυχιατρικού τμήματος, μεταφορά ψυχιατρικής στη νέα ανακαινισμένη πτέρυγα, επέκταση μονάδας χημειοθεραπείας, επέκταση Β παθολογικής, δημιουργία ξενώνα, φιλοξενίας συγγενών χρόνιων πασχόντων, λειτουργία τμήματος πλυντηρίων
Med Info, ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, προμήθεια εξοπλισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων, εκπαίδευση προσωπικού για μαγνητικό και αιμοδυναμικό, αυτόνομο ΤΕΠ.

Μέσα στα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο το επόμενο διάστημα είναι: Επέκταση ατομικών συμβάσεων σε καθαριότητα και φύλαξη, μείωση ενεργοβόρων λειτουργιών και εκπαίδευση προσωπικού και επισκεπτών στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, αποτελεσματικότερη λειτουργία συστήματος παραγγελιών, διαχείρισης και αποθήκης, επιτάχυνση διαδικασιών τεχνικής υποστήριξης και επισκευών.
Μεταξύ των στόχων είναι να γίνει το «Αχιλλοπούλειο» ένα «πράσινο» Νοσοκομείο με μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.
Επίσης η πλήρης μηχανοργάνωση, ο ιατρικός φάκελος, οι προμήθειες, η οργάνωση του αρχείου, ο νέος οργανισμός, η ογκολογική κλινική, το αιμοδυναμικό τμήμα, ο μαγνητικός τομογράφος και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με γνώμονα την ενίσχυση του κοινωνικού ανθρωπιστικού έργου περιλαμβάνονται στα ζητήματα που στοχεύει να διευθετήσει η διοίκηση.
Η εξωστρέφεια του Νοσοκομείου μέσα από τη συνεργασία με δομές και ιδρύματα, την κατ’ οίκον υπηρεσία, τα μαθήματα πρώτων βοηθειών από νοσηλευτές στο πανεπιστήμιο, την εθελοντική ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στο πλευρό των προσφύγων αλλά και άλλες δράσεις αποτελεί πλέον ένα κύριο χαρακτηριστικό του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το