Τοπικά

15 σχολικά τμήματα στη Μαγνησία χωρίς δάσκαλο

Στους 266 ανήλθαν οι αναπληρωτές δάσκαλοι που προσέλαβε χθες το υπουργείο Παιδείας, αλλά στη Μαγνησία που υπάρχουν εδώ και αρκετές ημέρες τουλάχιστον δεκαπέντε τμήματα χωρίς δάσκαλο, δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας.

Έντονη είναι η αντίδραση από τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και μέρες στην κάλυψη των κενών. «Με έντονο προβληματισμό είδαμε πως, ενώ το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε χθες 266 αναπληρωτές δασκάλους, εντούτοις ούτε ένας δεν τοποθετήθηκε στη Μαγνησία, όταν είναι γνωστό ότι τα κενά ανέρχονται τουλάχιστον δεκαπέντε. Μάλιστα υπάρχουν πρωινά τμήματα τα οποία λόγω έλλειψης δασκάλων, δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να έχουν ένα δάσκαλο στην Τάξη και αποτελεί υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας να τους τον παρέχει» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «συνολικά τα κενά δασκάλων που έχουμε στα σχολεία, ανέρχονται τουλάχιστον στα δεκαπέντε. Τα μισά από αυτά βρίσκονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων και τα άλλα μισά στη χερσαία περιοχή. Μάλιστα τα κενά αυξήθηκαν μετά τη μετάταξη δασκάλων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να διδάσκουν εκεί».

Στο Ανήλιο, στον Λαύκο, στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στο Τρίκερι, αλλά και στη Σκιάθο, στη Γλώσσα, στη χώρα Σκοπέλου και σε άλλες περιοχές τα κενά δασκάλων είναι αρκετά.
Και μολονότι το υπουργείο Παιδείας γνώριζε τις ανάγκες που υπάρχουν, εντούτοις δεν ευαισθητοποιήθηκε να τα καλύψει.
Αξίζει να τονιστεί πως στη Σκιάθο σε ένα από τα δύο Δημοτικά οι μαθητές του ενός τμήματος που δεν έχουν δάσκαλο κάνουν όλοι μαζί στην ίδια αίθουσα Επίσης στη Σκιάθο δεν λειτουργεί και ολοήμερο τμήμα, με αποτέλεσμα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε χθες 395 νηπιαγωγούς και δασκάλους. Στη Β’ περιοχή Μαγνησίας τοποθέτησε τέσσερις νηπιαγωγούς και έτσι θα είναι δυνατή η λειτουργία του Νηπιαγωγείου στο Κλήμα Σκοπέλου το οποίο ήταν κλειστό εδώ και μέρες. Τα ονόματα των τεσσάρων αναπληρωτών είναι τα εξής: Αθήνα Καρβέλη, Χρυσάνθη Κωνσταντινίδου, Θεοδώρα Τσαούσκα, Αικατερίνη Αλεξανδρή.

Ωστόσο από τους 266 δασκάλους δεν τοποθέτησε κανέναν στη Μαγνησία, αν και τα κενά είναι τουλάχιστον δεκαπέντε.
Όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προχθές το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε για τη νησιωτική Μαγνησία οκτώ αναπληρωτές που χθες παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και τοποθετήθηκαν στα σχολεία των νησιών που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα κενά καθηγητών.
Σημειώνεται πως και χθες το ΓΕΛ Σκοπέλου τελούσε σε κατάληψη.

Προσλήψεις στο Μουσικό Βόλου

Ακόμη χθες προσλήφθηκαν αναπληρωτές καθηγητές για το Μουσικό σχολείο Βόλου που είναι οι εξής: Λιάλιου Αμαρυλλίς στο βιολί, Τσιάνου Μαριάνα στο βιολοντσέλο, Παλαμηδά Αικατερίνη-Ίριδα στα θεωρητικά βυζαντινής μουσικής, Αυθεντοπούλου Δέσποινα στο κανονάκι, Χρυσούλης Νίκος στην κλασική κιθάρα, Μπακάλης Ευάγγελος στα ευρωπαϊκά κρουστά, Κολώνης Γιώργος στο μπουζούκι, Νικολόπουλος Κωνσταντίνος στο πιάνο, Μπαλανίκας Παναγιώτης στο πιάνο, Αναστασίου Γεωργία στο πιάνο, Παπαντωνίου Μαρία στο πιάνο, Μαστροκώστα Δέσποινα-Μαρία στο σαντούρι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το