Τοπικά

15 πλωτές εξέδρες μεταφέρθηκαν και θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Σκιάθου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μετά από αίτημα προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση, 15 πλωτών εξεδρών, για τον τουριστικό λιμένα Σκιάθου. Οι πλωτές εξέδρες συνολικού μήκους 210 μέτρων και βάρους 450 τόνων, μεταφέρθηκαν στη Σκιάθο, από τη μαρίνα Καλαμακίου με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Λαυρίου. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους της δύσκολης επιχείρησης αναφορικά με την φόρτωση, μεταφορά, ασφάλιση των εξεδρών, ανέλαβαν μετά από πρόταση του Λιμενικού Ταμείου οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ιστιοπλοϊκό τουρισμό.
Αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ευπρεπισμού στις πλωτές εξέδρες, θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν όσες βρίσκονται σε κακή κατάσταση στην υφιστάμενη θέση, αλλά και σε νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν μετά από ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Σκιάθου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δημιουργεί τις συνθήκες για μια νέα αναπτυξιακή τροχιά του τουριστικού λιμένα με σχεδιασμό και έργα.
Από τις σημαντικότερες ενέργειες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου από τη νέα Δημοτική Αρχή είναι :
– τροποποίηση του ΦΕΚ της μαρίνας Σκιάθου, με τη συνεργασία του Υπουργείο Τουρσιμού και το ΤΑΙΠΕΔ (φορέα διαχείρισης του λιμένα), το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία ΜΑΡΝΕΤ, από τις μεγαλύτερες στη χώρα με ειδίκευση σε τέτοια έργα
– υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με πρόταση χρηματοδότησης για τη σύνταξη μελετών ύψους 270.000,00€. στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”
– υποβολή αιτήματος για επανένταξη έργων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα ύψους 392.000,00€ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021
– τοποθέτηση έξι νέων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας τροφοδοσίας νερού και ρεύματος (pillar) στον ανατολικό λιμένα
– εγκατάσταση συστήματος δωρεάν wi-fi για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού
– παρεμβάσεις ευπρεπισμού για τη βελτίωση της εικόνας της λιμενικής ζώνης, (παγκάκια, χώροι πρασίνου, χώρος εναποθέσεις απορριμμάτων) με στόχο τη σταδιακή αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων
– σημαντική βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών και όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο λιμάνι με πρόσληψη προσωπικού.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θ. Τζούμας αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ , Στέφανο Βλαστό για την άψογη συνεργασία και την έγκριση παραχώρησης κυριότητας, άνευ ανταλλάγματος, δεκαπέντε πλωτών εξεδρών στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, μία ενέργεια ζωτικής σημασίας, αφού δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για των ελλιμενισμό σκαφών και ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Ευχαριστώ τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Νίκο Πασχάλη και τον νυν πρόεδρο, κ.Γιώργο Αντωνίτσα, τον Αντιδήμαρχο κ.Γιάννη Τσανάκα και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, τον κ.Λάμπρο Χούμα, που με το ημερόπλοιο «ΚΑΛΥΨΩ» μετέφερε τις πλωτές σε ασφαλή σημεία και τους επιχειρηματίες που συνέβαλαν στην όλη επιχείρηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το