Πολιτισμός

15 μεγάλες ταινίες για το 2015

tainia

Νέος «Πόλεμος των άστρων», νέοι «Εκδικητές», κι άλλος 007, ένας «Εξολοθρευτής» για τα… γεράματα του Αρντολντ Σβαρτζενέγκερ, ο Τομ Κρουζ σε νέες περιπέτειες, η Σταχτοπούτα και οι δεινόσαυροι του «Τζουράσικ Παρκ».

Ολοι εξορμούν στις κινηματογραφικές οθόνες της νέας χρονιάς που έχει μπει με φόρα κυοφορώντας μπλοκμπάστερ και εμπορικά διαμάντια. Αυτά που οφείλουν να σβήσουν την ανάμνηση του 2014 το οποίο δυστυχώς, όπως έδειξαν οι πρόσφατες αναλύσεις, επιφύλασσε τις χειρότερες εισπράξεις για το αμερικανικό μποξ όφις της τελευταίας δεκαετίας.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι φετινές υπερπαραγωγές και τα πολλά σίκουελ φαίνεται να ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό απ’ ό,τι η περσινή σοδειά μπλοκμπάστερ η οποία χαρακτηρίστηκε στο σύνολό της «ανέμπνευστη» με φωτεινή εξαίρεση την εξ ολοκλήρου πρωτότυπης σύλληψης περιπέτεια φαντασίας «Οι φύλακες του γαλαξία». Το νέο «Star Wars», για παράδειγμα, με τους εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο, αποτελεί μέγα γεγονός υψηλών προσδοκιών, καθώς η ευθύνη της δημιουργίας του στη βάση ενός προϋπολογισμού της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει περάσει πλέον από τα χέρια του Τζορτζ Λούκας στα χέρια του έμπειρου κληρονόμου του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς («Star Trek»). Υψηλού επιπέδου επένδυση αποτελεί και το κόστους 250 εκατομμυρίων δολαρίων σίκουελ των υπερεπιτυχημένων «Εκδικητών» το οποίο δρομολογείται να ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια του προκατόχου του στο παγκόσμιο μποξ όφις.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το