Τοπικά

15 έπιασαν τον σφυγμό της επιτυχίας στην Ιατρική

Στους 15 ανέρχονται οι υποψήφιοι από τα Λύκεια της Μαγνησίας, οι οποίοι μπόρεσαν να πετύχουν στην Ιατρική, μια σχολή που συνδυάζει την προσφορά στον άνθρωπο με τις καλές επαγγελματικές προοπτικές ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως από τους 15 νέους γιατρούς οι πέντε, δηλαδή το 1/3 προέρχονται από το 6ο ΓΕΛ Βόλου.
Σήμερα μιλούν στη «Θ» επιτυχόντες της Ιατρικής για τις ευρύτερες προοπτικές που τους ανοίγονται στο εξής.
Από το 2ο ΓΕΛ Βόλου ο Γιώργος Ανδρέας Κιούσης εισάγεται στην Ιατρική Λάρισας. «Μελέτησα την Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έμαθα για τα εργαστήρια, τους άλλους χώρους εκπαίδευσης και την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα ως επιλογή» μας λέει ο ίδιος που βάσει βαθμολογίας θα μπορούσε να είχε διαλέξει και άλλη πόλη για σπουδάσει την Ιατρική.
Ερωτηθείς για τις προοπτικές απάντησε πως ναι μεν η Ελλάδα είναι σε κρίση, ωστόσο η Ιατρική εξελίσσεται, νέοι κλάδοι εμφανίζονται διαρκώς και γι’ αυτό θα προσφέρει πάντα ευκαιρίες και θα έχει καλές επαγγελματικές προοπτικές. Και βέβαια μην ξεχνάμε πως είναι ένα λειτούργημα, αφού σχετίζεται με την προσφορά στον άνθρωπο και τη θεραπεία. Αναφορικά με την ειδικότητα, μας τόνισε πως τον ενδιαφέρει περισσότερο να γίνει χειρουργός, ωστόσο δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις και θέλει να γνωρίσει όλες τις ειδικότητες.
Όσο δε για τη Σχολή είπε πως η Ιατρική με τα έξι χρόνια σπουδών απαιτεί εντατική μελέτη, συνεχή παρακολούθηση των εργαστηρίων και των μαθημάτων και αρκετή προσπάθεια».

Με ενδιαφέρον για την ορθοπεδική
Η Βιργινία Δήμου από το 1ο ΓΕΛ Βόλου πετυχαίνει στην Ιατρική Ιωαννίνων. Έχοντας ασχοληθεί και με τον αθλητισμό, ειδικότερα τον στίβο, θα ήθελε να διαλέξει ως ειδικότητα την ορθοπεδική.
«Πιστεύω ότι είναι μια ειδικότητα που μπορεί να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για εύρεση εργασίας. Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που κάποιος ορθοπεδικός μπορεί να εργαστεί και είναι ένα χώρος που μου αρέσει, ενώ και με την ολοένα και μεγαλύτερη γήρανση του πληθυσμού, τα ορθοπεδικά προβλήματα θα είναι πιο έντονα.
Ερωτηθείσα, πόσο δύσκολο είναι να εισαχθεί κάποιος στην Ιατρική, μας απάντησε πως «απαιτείται πρόγραμμα, συστηματικό διάβασμα, ίσως όχι παραπάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα, με διαλείμματα και ανάσες ψυχαγωγίας, ενώ πολύ σημαντικό είναι οι καλές βάσεις που θα έχει αποκτήσει από το Δημοτικό ακόμη, ώστε να μην έχει κενά».

Συνεχής εξέλιξη  της Ιατρικής
Η Αικατερίνη Πέτρου από το 6ο ΓΕΛ Βόλου πέτυχε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Η ίδια τόνισε πως «υπάρχουν σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές μέσω της ιατρικής, καθώς διαρκώς έρχονται νέες ανακαλύψεις στον χώρο της υγείας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και νέοι κλάδοι και εξειδικεύσεις. Έτσι παρά την κρίση ακόμη και στην Ελλάδα ένας γιατρός θα μπορέσει να βρει εργασία, ενώ στο εξωτερικό οι συνθήκες είναι ακόμη καλύτερες. Ειδικά, όσοι θέλουν να κάνουν καριέρα στην Ιατρική και να γίνουν άριστοι στο αντικείμενό τους επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό λόγω των πιο σύγχρονων εργαστηρίων και πιο εξελιγμένων μεθόδων που εφαρμόζονται σε Κλινικές και Νοσοκομεία, ενώ και οι αποδοχές είναι τουλάχιστον τριπλάσιες σε σχέση με την Ελλάδα».
Πάντως η ίδια περιμένει να διδαχθεί τα μαθήματα και να γνωρίσει όλες τις ειδικότητες, και μετά να αποφασίσει, ποια θα διαλέξει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το