Τοπικά

15 χρόνια προσφοράς στους απόρους – Η 70χρονη Βασιλική Τέζα μαγειρεύει στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας

Εδώ και 15 χρόνια η κ. Βασιλική Τέζα μεταβαίνει στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας παρασκευάζοντας φαγητά για να προσφερθούν μετά στους δεκάδες άπορους συμπολίτες.

Η «Θ» βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στην Ευαγγελίστρια που μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου πρόσφεραν γλυκά και άλλα εδέσματα για το Σπίτι Γαλήνης. Εκεί τους υποδέχτηκαν με χαμόγελο και με μια ζεστή αγκαλιά οι εθελόντριες γυναίκες που βοηθούν στο μαγείρεμα του φαγητού, στη συσκευασία και τη διάθεση των μερίδων στους άπορους.
Ανάμεσά τους ήταν και η κ. Βασιλική Τέζα που με το χαμόγελο και τον δυναμισμό της ανέδιδε συναισθήματα έφηβης κοπέλας.


Εκείνη την ημέρα συμπλήρωνε τα 70 της χρόνια. Ήταν τα γενέθλιά της. Αλλά αυτό μικρή σημασία είχε για την ίδια, καθώς μπροστά στο καθήκον της εθελοντικής προσφοράς, δεν βάζει τίποτα. Έτσι για ακόμη μια φορά βρισκόταν από νωρίς το πρωί στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας για να προσφέρει με τις αστείρευτες ψυχικές της δυνάμεις στην παρασκευή του φαγητού. Δίπλα της βρίσκονται και άλλες εθελόντριες γυναίκες, οι περισσότερες σε μικρότερη ηλικία, που αγαπούν το ίδιο αυτό που κάνουν.
«Έχω δεκαπέντε χρόνια που προσφέρω εθελοντική εργασία στο Σπίτι Γαλήνης. Έρχομαι στην Ενορία τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και αν χρειαστεί και περισσότερες. Το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν πληρωνόμαστε από πουθενά και ερχόμαστε εδώ, γιατί το θέλουμε» είναι τα πρώτα της λόγια.
Και συνεχίζει: «Φανταστείτε, αν η κάθε Ενορία έπρεπε να πληρώνει τις δεκάδες εθελόντριες γυναίκες που καθημερινά βρίσκονται στα μαγειρεία των Σπιτιών Γαλήνης, δεν θα επιτελούνταν ποτέ το κοινωνικό έργο».
Από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι βρίσκεται στο Σπίτι Γαλήνης για να βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα.
Λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά και άλλα είδη προσφέρουν οι πιστοί στο Σπίτι Γαλήνης.
Το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας βοηθά περίπου 140 οικογένειες απόρων. Βέβαια, όπως ανέφερε η κ. Βασιλική μαζί με άλλες εθελόντριες, η κρίση έχει περιορίσει κάπως τη δυνατότητα των πιστών να προσφέρουν. Ωστόσο το συναίσθημα αλληλεγγύης παραμένει ακόμη ισχυρό.
Το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας προσφέρει ακόμη και αυτές τις ημέρες δωρεάν φαγητό στους άπορους και δεν έχει κλείσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το