Τοπικά

15.000 «έξυπνοι» υδρομετρητές σε περιοχές του Βόλου – Που αναμένεται να εγκατασταθούν

Σε 8.000.000 ευρώ ανέρχεται ο νέος προϋπολογισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 15.000 «έξυπνων» υδρομετρητών –αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου διανομής πόσιμου νερού και των δικαιωμάτων του καταναλωτή» από τη ΔΕΥΑΜΒ. Η Δημοτική Επιχείρηση, με τη συγκεκριμένη προμήθεια, επιχειρεί την αναβάθμιση και την επέκταση των συστημάτων τεχνολογίας που διαθέτει η υπηρεσία, σχετικά με τη μείωση των απωλειών νερού, με τη διαρκή online παρακολούθηση των οικιακών υδρομετρητών.

Σύμφωνα με την πρόταση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα αποφασίσει την εγκατάσταση 15.000 ψηφιακών υδρομετρητών AMR σε οικιακούς καταναλωτές στις ζώνες ύδρευσης Νέας Δημητριάδας και της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ρ. Φεραίου, Άναυρο, Γιάννη Δήμου, Κασσαβέτη, Μαβίλη, Κύπρου, Γιάννη Δήμου, Κραυσίδωνα. Η αρχιτεκτονική λειτουργίας των υδρομετρητών είναι αμιγώς ασύρματη, αποτελούμενη από ενδιάμεσους αναμεταδότες, συγκεντρωτές σε καθορισμένα σημεία των υδρευτικών ζωνών, καθώς και από ειδικό εξοπλισμό (hardware/ software) στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου(ΚΣΕ) της ΔΕΥΑΜΒ ο οποίος θα λαμβάνει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, τα ψηφιακά υδρόμετρα κάθε ζώνης ύδρευσης, θα αποστέλλουν ασύρματα της τιμές τους στον συγκεντρωτή της ζώνης, με ή χωρίς την μεσολάβηση ενδιάμεσης δρομολόγησης, μετά από αίτημα του χειριστή από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου. Στη συνέχεια, ο συγκεντρωτής αποστέλλει μέσω ασύρματης επικοινωνίας τα δεδομένα των ψηφιακών υδρομετρητών στον ΚΣΕ, όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται σε ειδικό λογισμικό. Τα δεδομένα των ψηφιακών υδρομέτρων θα είναι πλέον διαθέσιμα προς χρήση στο ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, τόσο για την τελική τιμολόγηση των καταναλωτών, όσο και για την διεξαγωγή πολλών άλλων προσομοιώσεων και λειτουργιών (υδατικό ισοζύγιο ανά ζώνη ύδρευσης κτλ.)
Ανακήρυξη ανάδοχων

Στο μεταξύ, άγονος θα κηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση βλάβης σε καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων καθώς η προσφορά που κατέθεσε υποψήφιος ανάδοχος δεν ήταν σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού. Η ΔΕΥΑΜΒ θα αποφασίσει την επανάληψη του διαγωνισμού , προϋπολογισμού 55.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Με συνοπτικό διαγωνισμό θα γίνει και η προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας του προσωπικού για το 2021, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Ακόμη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα αναδειχθεί ως προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία «Σφακιανάκης Α.Ε.» με το ποσό των 70.000 ευρώ για την προμήθεια οχημάτων για τη ΔΕΥΑΜΒ. Ανάδοχος θα αναδειχθεί και για την εκποίηση περίπου 18 τόνων άχρηστων μεταλλικών αντικειμένων της ΔΕΥΑΜΒ. Η εταιρεία που θα αναδειχθεί πρόσφερε την υψηλότερη τιμή (0,42 ευρώ/ κιλό).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το