Photo Gallery, Αθλητισμός

 

Προσπάθεια του Ριζογιάννη από το φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου

Οι ελπίδες της Νίκης για άνοδο στη Football League δεν έχουν σβήσει. Χθες εκδικάστηκαν οι υποθέσεις του Αγροτικού Αστέρα, του Αετού Σκύδρας και της Δόξας Κρανούλας και αν τιμωρηθούν με υποβιβασμό, τότε ανοίγει ο δρόμος για τους «κυανόλευκους». Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τις προσφυγές σύμφωνα με τη βολιώτικη ΠΑΕ, καθώς τελικά οι υποθέσεις των Μάγγου και Κωστή δεν είναι κατ’ επείγουσες.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Εκδικάστηκαν χθες στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μεταξύ άλλων, οι υποθέσεις του Αγροτικού Αστέρα, του Αετού Σκύδρας και της Δόξας Κρανούλας και οι αποφάσεις αναμένονται πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη. Πρωτόδικα το συγκρότημα του Ευόσμου είχε κριθεί ένοχο για συμμετοχή σε δύο στημένους αγώνες ενάντια στην Καβάλα και τιμωρήθηκε με υποβιβασμό, γι’ αυτό και προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων. Αντίθετα Αετός Σκύδρας και Δόξα Κρανούλας είχαν αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση, καθώς έκρινε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταδικαστούν.

Τις δύο υποθέσεις παρακολουθούν στενά στη Νίκη, καθώς την αφορούν άμεσα. Αν υποβιβαστεί ο Αγροτικός Αστέρας, τότε θα δημιουργηθεί κενή θέση στη Football League, ενώ αν συμβεί το ίδιο και με τους Αετό Σκύδρας και Δόξα Κρανούλας, δεν θα μπορούν αμφότεροι να διεκδικήσουν την άνοδο.

Εφόσον συμβούν τα παραπάνω το πιο πιθανό είναι να διεξαχθεί μπαράζ ανάμεσα σε μια ομάδα του Βόρειου και μια του Νότιου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Από τον Νότο αυτή θα είναι ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ για τον Βορρά τίποτα δεν είναι βέβαιο. Μπορεί η Νίκη μετά την αφαίρεση βαθμών να έχει υποχωρήσει στη βαθμολογία, αλλά κρατά στα χέρια της δύο δυνατά «χαρτιά». Το πρώτο είναι το αίτημα που έχει καταθέσει και περιμένει να εξεταστεί από τον αθλητικό δικαστή, όπου υποστηρίζει ότι κακώς της αφαιρέθηκαν οι βαθμοί, καθώς το ματς είχε αναβληθεί νωρίτερα από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή για λόγους ασφαλείας.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοργανώτρια αρχή για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League και τις οποίες έχει η βολιώτικη ομάδα. Σύμφωνα με αυτές, ο κάθε σύλλογος οφείλει να είναι ΠΑΕ και να έχει μετοχικό κεφάλαιο άνω των 510.000 ευρώ. Τις προϋποθέσεις αυτές δεν διαθέτει καμία ομάδα που υπερτερεί της Νίκης στην περσινή βαθμολογία, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους της να αισιοδοξούν.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι έως τώρα το συγκεκριμένο πρόβλημα ταλανίζει την Αναγέννηση Επανομής και τον Φωκικό, που ακόμη δεν έχουν κατορθώσει να μετατραπούν από ΤΑΠ σε ΠΑΕ και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έπαιξαν στην πρώτη αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Οι δύο σύλλογοι έχουν πάρει προθεσμία μερικών ημερών και αν δεν τα καταφέρουν, τότε θα επιστρέψουν στη Football League 2.

Τα παραπάνω διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες της Νίκης για άνοδο στη Β’ κατηγορία είτε απευθείας, είτε μέσω μπαράζ. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θεωρείται και σίγουρο, καθώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αθωωθούν οι εμπλεκόμενες ομάδες και να μην υπάρξει καμία κενή θέση. Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, οι «κυανόλευκοι» είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Football League με στόχο την άνοδο.

 

Κανένα πρόβλημα

με τις προσφυγές

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το μέτωπο των προσφυγών. Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη κατέφτασαν οκτώ προσφυγές και αρχικά θεωρήθηκε πως οι δύο είναι κατ’ επείγουσες. Τελικά μετά από έρευνα του νομικού επιτελείου της βολιώτικης ομάδας, ανακαλύφθηκε πως καμία προσφυγή δεν έχει τον χαρακτηρισμό «κατ’ επείγουσες». Επομένως το μόνο που έχουν να κάνουν οι «κυανόλευκοι» είναι να φανούν συνεπείς στον διακανονισμό που θα αποφασιστεί, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, η Νίκη άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου, τον οποίο κέρδισε με 2-0 στη Ν. Ιωνία χάρη σε τέρματα των Μπουσινάκη (54’ με πέναλτι) και Μουδούρογλου (90’). Ο Αλέξης Αλεξίου έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και περιμένει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.

«Έχουμε μία νέα ομάδα η οποία χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου. Είναι νέα παιδιά, που μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες του κόσμου και στις απαιτήσεις της ομάδας. Είμαστε σε καλό δρόμο και περιμένουμε την έναρξη της σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο 48χρονος προπονητής.

 

Συλλυπητήρια για

τον Ευαγγελόπουλο

Θλίψη έχει προκαλέσει στις τάξεις της Νίκης ο θάνατος του Άρη Ευαγγελόπουλου, ο οποίος είχε προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ως παράγοντας της βολιώτικης ομάδας. Για τον λόγο αυτό τόσο η ΠΑΕ, όσο και η Ερασιτεχνική Νίκη εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του αξιόλογου παράγοντα.

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην παράγοντα του συλλόγου και ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Αθλητικού Κολεγίου της Νίκης Βόλου Άρη Ευαγγελόπουλου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ, ενώ η Ερασιτεχνική επισημαίνει τα εξής: «Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια Ευαγγελόπουλου για τον χαμό του Άρη Ευαγγελόπουλου, φίλου και μεγάλου εργάτη του συλλόγου και ιδρυτικού μέλους του Αθλητικού Κολεγίου Νίκης».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το