Τοπικά

140 εκατ. ευρώ για κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στον μεγαλύτερο επενδυτή της περιοχής εξελίσσεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς μόνο για τις κτιριακές υποδομές ο συνολικός προϋπολογισμός για την επόμενη πενταετία αγγίζει τα 140.000.000 ευρώ.
Και είναι χρήματα που αφορούν ανεγέρσεις των νέων κτιρίων για την Πολυτεχνική Σχολή αλλά και του νέου κάμπους στην πρώην Βαμβακουργία, όπου εκεί σχεδιάζεται να κατασκευαστούν διάφορες εγκαταστάσεις με ποικιλία δράσεων και χρήσεων, όπως στέγαση τμημάτων, Εστία, ψυχαγωγικές δράσεις και άλλα.
Μάλιστα όσον αφορά στις διαδικασίες για την κατασκευή των δύο νέων κτιρίων των Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών στην περιοχή των Παλαιών οι διαδικασίες προχωρούν γοργά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανική αρχή, «χθες στους χώρους της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσία του πρύτανη καθηγητή Ζήση Μαμούρη, του αντιπρύτανη Οικονομικών Καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη και του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργου Παπαϊωάννου, υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ περίπου και ο ανάδοχος είναι η P&C DEVELOPMENT S.A. Η προβλεπόμενη συνολική διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 1.000 ημέρες».
Σημειώνεται πως ήδη έχει βγει ο ανάδοχος για την ανέγερση κτιρίου που αφορά στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών με ένα συνολικό προϋπολογισμό κοντά στα 16.000.000 ευρώ. Και τα δύο αυτά κτίρια θα ανεγερθούν σε έκταση στην περιοχή των Παλαιών πίσω από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Μάλιστα ήδη για το κτίριο των Μηχανολόγων Μηχανικών οι εργασίες έχουν ξεκινήσει.
Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί και το κτίριο στο Πεδίον Άρεως, όπου θα στεγαστεί το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ένα προϋπολογισμό που κυμαίνεται κοντά στα 5.500.000 ευρώ.

Αθροιστικά τα ποσά αυτά ανέρχονται κοντά στα 40.000.000 ευρώ και πρόκειται για νέα κτίρια της Πολυτεχνικής Σχολής που θα αναβαθμίσουν την υλοποίηση του ακαδημαϊκού έργου. Παράλληλα, όμως υπάρχει και το μεγάλο σχέδιο για το κάμπους στον οικόπεδο της πρώην βαμβακουργίας, όπου εκεί ένας αρχικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέγερσης των εγκαταστάσεων είναι κοντά στα 100.000.000 ευρώ. Αυτή την περίοδο το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη φάση των αρχικών σταδίων για την επιλογή αναδόχου.
Ο αντιπρύτανης οικονομικών κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης δήλωσε πως «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο επενδυτή στη Μαγνησία. Ειδικότερα σε βάθος πενταετίας θα έχουν υλοποιηθεί έργα στον νομό συνολικού προϋπολογισμού 140.000.000 ευρώ. Τα έργα αφορούν ανεγέρσεις κτιριακών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή μαθημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών. Πρόκειται για παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην πρόοδο του Ιδρύματος αλλά και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι πηγές χρηματοδότησης είναι διάφορες με κυριότερη την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το