Πολιτισμός

13 συγγραφείς ενώνουν τις φωνές τους υπέρ της ευρωπαϊκής ιδέας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δεκατρείς Έλληνες συγγραφείς εμπνέονται από κάποια ευρωπαϊκή αξία, μοιράζονται τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, την αγωνία τους για την ευρωπαϊκή ιδέα, την ελπίδα τους, τον οικουμενισμό τους, μέσα από τη λογοτεχνία.
Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα Έλληνες συγγραφείς και ένας Σύριος εμπνέονται από κάποια ευρωπαϊκή αξία. Πρόκειται για τρίγλωσση έκδοση, με ένα κείμενο και στα αραβικά.
Οι συγγραφείς που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην έκδοση του βιβλίου με τον τίτλο «Passengers» είναι οι:
Κυριάκος Αθανασιάδης, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Aσσάφ αλ Ασσάφ, Λουκία Δέρβη, Ζέφη Κόλια, Μαρία Λιάκου, Έλενα Μαρούτσου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αλέξης Σταμάτης, Θωμάς Συμεωνίδης, Σώτη Τριανταφύλλου, Δημήτρης Φύσσας, Χρήστος Χωμενίδης.
Οι μεταφράσεις έγιναν από τους: John Gateley, Σώτη Τριανταφύλλου, Simone Taillefer, Πέρσα Κουμούτση.
Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του Κωνσταντίνου Πίττα.
Το βιβλίο, όπως αναγράφεται (στην αγγλική γλώσσα) στο οπισθόφυλλό του, δεν είναι ένα βιβλίο για την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα βιβλίο από την Ευρώπη προς όλο τον κόσμο.

Ένα βιβλίο που μέσω της λογοτεχνίας θυμίζει την ανάγκη της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια κατάθεση στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.
Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν για τους σκοπούς της ActionAid.
Είναι μια έκδοση που συντονίζεται από το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, το Free Thinking Zone.
Το Free Thinking Zone βρίσκεται σε έναν από τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, τη Δελφών, έναν μικρό δρόμο που ξεκινά από τη Διδότου, συναντά τη σύντομη Γριβαίων και καταλήγει στην πολυσύχναστη Σκουφά. Ακριβώς εκεί λοιπόν, στη στροφή, στο νούμερο 64 της Σκουφά και Γριβαίων, υπάρχει ένας χώρος που είναι κάτι παραπάνω από ένα «υποψιασμένο» βιβλιοπωλείο, κάτι παραπάνω από στέκι, κάτι παραπάνω από χώρος έκφρασης.
Η Αρετή Γεωργιλή, πτυχιούχος Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, επαγγελματίας της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, είναι ιδρυτικό μέλος του concept βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, που ξεκίνησε τη λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα.

Χαριτίνη Μαλισσόβα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το