Πολιτισμός

12η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βόλο – Τριήμερο εκδηλώσεων

Για ακόμη μια χρονιά, τη δωδέκατη στη σειρά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (European Music Day-EMD) ξεκινά το μεγαλύτερο ταυτόχρονο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου συμμετέχει και φέτος με τις δικές της μουσικές δυνάμεις και προτάσεις στον επιτυχημένο αυτό θεσμό που έχει εντάξει την πόλη μας στο δίκτυο των άλλων ελληνικών πόλεων και στο σύνολο των πόλεων της Ευρώπης που γιορτάζουν το γεγονός. Όλη η πόλη του Βόλου ζωντανεύει με ήχους σε δωρεάν εκδηλώσεις όλων των μουσικών ειδών.
Στο Βόλο, οι εκδηλώσεις που ξεκινούν από την Τετάρτη 20 Ιουνίου και διαρκούν μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου, γίνονται σε προσβάσιμους χώρους, πάντα με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνουν πληθώρα δράσεων, περισσότερες από 50 συνολικά, στις οποίες εμφανίζονται τοπικά ή προσκεκλημένα μουσικά σχήματα, ενώ υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.
Για ακόμη μία χρονιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής η πόλη θα πλημμυρίσει μουσικές και νότες που θα μεταμορφώσουν κάθε γωνιά από την παραλία του Βόλου μέχρι τα Παλιά και τα στενά του κέντρου!

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής είναι οι ακόλουθες:

Πέμπτη 21 Ιουνίου
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ – ΗΡΩΟN
Έναρξη 8:00μμ. , Ακουστική, Κλασική Μουσική
Συναυλία Καμεράτας Νέων Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Επιλογή από soundtracks και ορχηστρικά θέματα με φόντο το λιμάνι της πόλης.
Διεύθυνση: Θέμης Βαγενάς, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας Μιμαίος,
Σύντομη εμφάνιση Schlossruugger Altishofen, ορχήστρας brass band (Ελβετία)
Θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με μουσική από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλ. Μέγιστο ρόλο στην επιτυχία της συναυλίας αυτής παίζει η καθοδήγηση των σπουδαστών από κάποιους καθηγητές του Ωδείου, οι οποίοι αποτελούν μια «οικογένεια» για την Καμεράτα και θα παίξουν και οι ίδιοι στη συναυλία: Πιάνο Λεφάκη Ανίτα, βιολί Ι. Μητράς Απόστολος, βιολί ΙΙ Μπατίστα Άντζελα, Χατζηαγγελάκη Ασημίνα, βιόλα Σκίμπας Γιώργος, Αλεξίου Βάσω, βιολοντσέλλο Χαντή Ζαφειρούλα

Την ΚΑΜΕΡΑΤΑ του Δ.Ω.Β. αποτελούν οι σπουδαστές: ΒΙΟΛΙ Ι: Αγγέλης Μάριος, Μελετιάδης Εμμανουήλ, Γκέκου Μυρτώ, Κουτσουβέλη Ελένη, Παπαπέτρου Χρυσάνθη, Καζάκη Μαριλένα, Σακελλιάδη Βασιλική,
ΒΙΟΛΙ ΙΙ: Αφεντούλη Ελένη, Μπατσκίνη Θεοφανώ, Αγγέλου Λήδα Καλλιόπη, Τζίφας Κρατήρας Ζήσης, Μαστοράκη Βάσσα, Μανωλάκη Γεωργία Ελένη, Γεωργίου Δημήτρης, Τσαντηρίδης Αναστάσιος Παρασκευάς, Ματθιοπούλου Αριάδνη, Χατζηγεωργίου Ευθυμία, Κατσούδα Άννα Μαρία, Βλόντζου Ιακωβίνα
ΒΙΟΛΑ: Μαυρογιαννέα Παναγιώτα, Ράνια Μπαλη
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ: Κανάνα Πέτρος, Θάνου Ελπίδα Χριστίνα, Νιζάμης Αριστείδης
ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Δεδούση Μαρία, Σγαρδώνης Ραφαήλ
ΚΡΟΥΣΤΑ: Χαλκιάς Κωνσταντίνος, Τσούτσουρα Γεωργία, Γκουτζίνη Αθηνά, Σαμαλτάνης Κωνσταντίνος
ΦΛΑΟΥΤΟ: Τσιουβάκα Ελένη – Ραφαέλα

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΩΔΕΙΟΥ
Έναρξη 8:30μμ. ,Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μουσικής του Δ.Ω.Β. στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018. Επιμέλεια/ διεύθυνση Ηλίας Χατζόγλου. Θα ακολουθήσει το χορευτικό δρώμενο «.. of a fusion era» από την Δημοτική Σχολή Χορού. Ιδέα – Χορογραφία: Άντζελα Καλαντζή σε μουσική Nicolas Jaar

Παρασκευή 22 Ιουνίου
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ – ΗΡΩΟN
Έναρξη 9:00μμ. ,Jazz, progressive
Με τους Modality και επιλεγμένα visual projections από την εικαστικό Άννυ Γαλανού.

Σάββατο 23 Ιουνίου
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ
Έναρξη 20:30μμ. ,Dream pop, Swing/Jazz
Μαρίζα Ρίζου Live στην παραλία του Βόλου, για πρώτη φορά στη Γιορτή της Μουσικής! Η καλεσμένη τραγουδίστρια έρχεται σε ένα ανοικτό party για όλο το κοινό του Βόλου στην κορύφωση των εκδηλώσεων, με πρωτότυπους ήχους jazz/ swing και εμπνευσμένα covers. Τη βραδιά ανοίγει το ατμοσφαιρικό ντουέτο Marva Von Theo από την Αθήνα.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] και να συνδεθείτε στα Social media της Γιορτής. Μείνετε συντονισμένοι στο μεγάλο γεγονός που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, παράλληλα με πλήθος άλλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα.
Όλες οι εκδηλώσεις της Γιορτής είναι χωρίς είσοδο και οι συμμετέχοντες προσκαλούν το κοινό της πόλης, αγνοώντας τις όποιες έννοιες να ανοίξει την πόρτα για να βγει και να αφεθεί στα υπαίθρια happenings με φίλους, σε μια πραγματικά ανοικτή μουσική Γιορτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το