Ελλάδα

12χρονος μαθητής στην Πάτρα: Με το που άνοιξε η πλατφόρμα, έκλεισα εμβόλιο – Η γιαγιά μου πέρασε βαριά τον ιό

Ο Κώστας Γκότσης από την Πάτρα είναι μόλις 12 ετών και είναι ένας από τους χιλιάδες μαθητές που εδώ και 1,5 χρόνο, η σχολική του ζωή, αλλά και η καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειάς του άλλαξαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ιδίως, όταν οι αγαπημένοι του παππούς και γιαγιά νόσησαν από κορωνοϊό. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, ήταν επίπονη η νόσηση από κορωνοϊό για την γιαγιά του. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών είπε: «Με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και γενικώς από όταν ήξερα ότι θα κάνουν και τα παιδιά, δεν είχα κανένα θέμα ούτε κανένα πρόβλημα, να πάω να κάνω το εμβόλιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει πολλές οικογένειες της Αχαΐας. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουν νοσηλευθεί 22 νεογνά. Όλα σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν αρνητικά τα αποτελέσματά τους.

Στην Παιδιατρική Κλινική αντίστοιχα, τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο, ανήλθαν σε 107, ενώ θετικά στα εξωτερικά ιατρεία διαγνώστηκαν 207 παιδιά, με τα ποσοστά τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Αναστασία Βαρβαρίγου τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική στα παιδιά. «Και το πιο σημαντικό, η επόμενη μετάλλαξη μπορεί να είναι πιο ισχύρη από αυτή», σημείωσε.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το