Τοπικά

129 θέσεις υπαίθριου εμπορίου στο Νότιο Πήλιο

Σε καθορισμό των θέσεων αδειών άσκησης υπαίθριου-στάσιμου εμπορίου έτους 2020, καθώς και το ύψος και τον τρόπο είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Συνολικά εγκρίθηκε η λειτουργία 129 θέσεων σε διάφορες περιοχές των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ τα ετήσια καταβαλλόμενα τέλη θα ανέρχονται από 150 έως 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου προβλέπονται 12 θέσεις για καντίνες, 19 για πώληση καλαμποκιού, 16 για χαλβά, 15 για ζαχαρώδη, 13 για παραδοσιακά προϊόντα, 7 για είδη λαϊκής τέχνης (χειροποίητα), 1 για βιβλία, 10 για πρωτογενή τύπου Α 12, 16 για τύπου α’ (Ιχθύες- ψάρια) και 20 για οπωρολαχανικά.

Για τις παρακάτω άδειες και για όλες τις θέσεις θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 150 ευρώ ετησίως εφάπαξ με την έναρξη ή τη θεώρηση της κάθε άδειας: Άδειες έψησης καλαμποκιού, άδειες πώλησης χαλβά, άδειες πώλησης ζαχαρωδών, άδειες πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, άδειες πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, άδειες πώλησης βιβλίων, άδειες πρωτογενή Τύπου Α’, άδειες πώλησης οπωρολαχανικών.
Για τις άδειες τύπου Α’ ιχθύες – ψάρια και για όλες τις θέσεις αυτών θα καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ ετησίως εφάπαξ με την έναρξη ή τη θεώρηση της κάθε άδειας, ενώ το ίδιο ποσό θα καταβάλλεται και για όλες τις άδειες καντινών.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση «κατ’ εξαίρεση και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να χορηγούνται μία φορά τον χρόνο άδειες σε ανέργους για παρασκευή και διάθεση πρόχειρων γευμάτων με διάρκεια ισχύος μέχρι τέσσερις μήνες.
Να αναφερθεί ότι στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που παρέχονται από κατόχους καντινών και φορητών εγκαταστάσεων έψησης για την παρασκευή πρόχειρων γευμάτων, καθώς και πώλησης ειδών κυλικείου. Οι αδειούχοι της κατηγορίας αυτής
δεν μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα και για τη χορήγηση άδειας είναι απαραίτητη η βεβαίωση καταλληλότητας του οχήματος, όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι δυνατό να τροποποιούνται (αφαιρούνται ή προστίθενται) τα πωλούμενα είδη, πέραν των προαναφερομένων, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης προϊόντων, ανεπάρκειας αγοράς και παραγωγής νέων προϊόντων, καθώς και να τροποποιούνται τα προϊόντα που επιτρέπεται να πωλούνται ανά τομέα δραστηριοποίησης (λαϊκή αγορά, στάσιμο εμπόριο, πλανόδιο εμπόριο).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το