Τοπικά

125 απόφοιτοι Δημοτικού συμμετείχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για το πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Στους 125 ανήλθαν οι φετινοί απόφοιτοι Δημοτικού που συμμετείχαν χθες στις εισαγωγικές εξετάσεις διεκδικώντας μία από τις 104 θέσεις στο πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου.
Ήταν η πρώτη φορά που διεξάγονταν εξετάσεις στη Μαγνησία και εντάχθηκαν στον νέο εκπαιδευτικό θεσμό που θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο στη Μαγνησία. Μάλιστα το 2ο Γυμνάσιο Βόλου είναι και το μοναδικό πρότυπο σε όλη τη Θεσσαλία.
Ο διευθυντής του Πρότυπου 2ου Γυμνασίου Βόλου κ. Απόστολος Ζαχαρός ανέφερε πως «στις εξετάσεις συμμετείχαν 125 μαθητές και οι οποίοι διεκδικούν μία από τις 104 θέσεις. Οι αρχικά ενδιαφερόμενοι ήταν 150, αλλά κάποιοι γονείς δεν είχαν φέρει μαζί τους ορισμένα δικαιολογητικά που απαιτούνταν και έτσι συμμετείχαν 125 απόφοιτοι Δημοτικού».
Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε τεστ δεξιοτήτων ερωτήσεων κλειστού τύπου-πολλαπλής επιλογής σε κατανόηση κειμένων Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικά.
Οι υποψήφιοι δεν απαιτούνταν να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία, καθώς αντικείμενό της ήταν γνώσεις που έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό.

Η καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών στην έναρξη των εξετάσεων ήταν το μόνο «γκρίζο» σημείο στη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας που κατά τα άλλα εξελίχθηκε ομαλά. Οι υποψήφιοι μπορούσαν μέσα σε 2,5 ώρες να ολοκληρώσουν τις απαντήσεις τους.
«Οι περισσότεροι υποψήφιοι προσπάθησαν να εξαντλήσουν το χρονικό όριο, κάποιοι άλλοι τελείωσαν γρηγορότερα» ανέφερε ο κ. Ζαχαρός, ενώ ερωτηθείς, αν υπάρχει κάποια βάση στους βαθμούς των υποψηφίων, απάντησε ότι αυτό δεν είναι γνωστό.
Πάντως υπογράμμισε ότι οι μαθητές ήταν ικανοποιημένοι από τις εξετάσεις και ανέφεραν πως θέλουν να φοιτήσουν στο πρότυπο Γυμνάσιο, γιατί τους αρέσει ο νέος θεσμός.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώθηκε πως πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις για την επιλογή μαθητών στην Α’ τάξη του Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου (2ο Γυμνάσιο Βόλου), καθώς επίσης και για την επιλογή μαθητών στην Α’ τάξη του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου (2ο ΓΕΛ Βόλου).

Σημειώνεται ότι υπάρχουν κενές θέσεις μαθητών για τις τάξεις Β’ και Γ’ τόσο του Πρότυπου Γυμνασίου, όσο και του Πειραματικού Γυμνασίου Βόλου (1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας), αλλά και για τις τάξεις Α’, Β’, Γ’, του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου (2ο ΓΕΛ Βόλου) και του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Βόλου (1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας).
O διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, απευθυνόμενος σε όλους τους γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε πρότυπο ή πειραματικό σχολείο, παρακαλεί πολύ να απευθύνονται στο σχολείο για το οποίο ενδιαφέρονται, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες πληροφορίες. Η επικοινωνία με το σχολείο μπορεί να πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά και διαδικτυακά οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσκεψη των γονέων στο σχολείο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κάθε Πέμπτη 8.30-14.00».
Αύριο είναι η τελευταία μέρα που θα είναι ανοικτά τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το