Τοπικά

Πανελλαδικές εξετάσεις για θέματα αστρονομίας

μαθητές αστρονομίας

Συνολικά 42 μαθητές από όλη την Ελλάδα εξετάστηκαν χθες στο 3ο και τελευταίο διαγώνισμα της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως. Η εξέταση έγινε στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ευγενώς προσφερθέν, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας.

Οι μαθητές εξετάστηκαν σε οκτώ συνολικά θέματα αστρονομίας, τα οποία αφορούσαν το ηλιακό μας σύστημα. Κυρίως ήταν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και μερικοί φοιτητές και μεγαλύτεροι στην ηλικία, όλοι θιασώτες της θαυμάσιας αυτής επιστήμης, την οποία θεμελίωσαν πρώτοι και καλύτεροι οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Στο τέλος του διαγωνίσματος όλοι οι μαθητές με τους γονείς και τους άλλους συνοδούς τους μετείχαν στη δεξίωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας.

μαθητές 2

Η διόρθωση των γραπτών θα γίνει αυτή την εβδομάδα και την επόμενη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την επίδοση των μαθητών που θα προαχθούν στη 2η τάξη, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί το ερχόμενο σχολικό έτος.

Αρκετοί από τους μαθητές, με τους γονείς τους και τους άλλους συνοδούς τους, είχαν έρθει από την προηγούμενη ημέρα, με σκοπό να παρακολουθήσουν την αστροβραδιά, που είχε οργανώσει η Εταιρεία. Αλλά επειδή ο καιρός ήταν ακατάστατος η «αστροβραδιά» έγινε πάλι στο αμφιθέατρο, με προβολή του προγράμματος stellarium και έτσι ο κόπος τους ανταμείφθηκε.

Ο διαγωνισμός αυτός, αποτελεί μια ακόμη θαυμάσια ευκαιρία, που προσφέρει η Εταιρεία Αστρονομίας στους νέους όλης της Ελλάδος και τους συγκεντρώνει στην πόλη μας, η οποία έχει γίνει πλέον το επίκεντρο πολλών αστρονομικών δραστηριοτήτων.

Οι επόμενες εκδηλώσεις της Εταιρείας είναι: το 16ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, που θα γίνει από 6 έως 9 Ιουλίου, το 2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο / Φεστιβάλ Νεολαίας, που θα γίνει στις 10 και 11 Ιουλίου και η απονομή των βραβείων και των επαίνων του 20ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που θα γίνει το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το