Άρθρα

Και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα …Καλογρίτσες

Του Απόστολου Παντσά

Ναι! Έτσι έγινε . Το είδος είναι φανερό ότι ευδοκιμεί! Δεν ξέρω τι φταίει. Ο ήλιος, η θάλασσα , το έρμο το DNA μας. Σίγουρα ευδοκιμεί. Και ενώ , απ ότι φάνηκε, ο κορωνοιος στην Ελλάδα «ατύχησε», στα απόνερα του πνίγηκε η αξιοπιστία ( ότι είχε τέλος πάντων απομείνει από αυτήν) και η καλή έξωθεν μαρτυρία σχεδόν ολόκληρου του μιντιακού συστήματος, πλούσιων και πληβείων. Γιατί δεν μιλάμε για τα λιοντάρια της ζούγκλας ( Άλφα, Σκαι, Αντένα, Βήμα, Παραπολιτικά, New Post, Newsit, η τέλος πάντων το όποιο new shit απανταχού της Ελλάδος) Δεν μιλάμε για τα εξαψήφια νούμερα σε ευρώ που πληρώθηκαν με ζεστό χρήμα του υπουργείου των Οικονομικών , δηλαδή από την τσέπη ημών των φορολογουμένων για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ . Ποιο δηλαδή; την καταστατική υποχρέωση που έχουν όλα τα μέσα να ενημερώνουν το λαό για θέματα εκτάκτου ανάγκης, δημόσιας υγείας, δημόσιας ασφάλειας.

Αν είχαμε , ο μη γένοιτο, πόλεμο θα τους πληρώνανε για να μας πουνε τι εντέλλεται η Πολιτεία και τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολίτες; Μα και αυτό ένας πόλεμος ήταν και είναι και μάλιστα όπως περιπαθώς έλεγαν στις καλοπληρωμένες , τελικά , συνεντεύξεις τους , ήταν πόλεμος με έναν άγνωστο εχθρό, ακόμη χειρότερα δηλαδή από απλό πόλεμο. Άγνωστος ο εχθρός αλλά πολύ γνωστός δρόμος για το ….Νομισματοκοπείο. Δόθηκαν 19.8 εκατ ευρώ σε 1442 μάγκες που μέσα στην πανδημία όταν όλοι είχαν μείνει στη στέγνα , χωρίς πελάτες, μεροκάματο, μισθό αυτοί τα τσέπωναν ηρωικά. Τους πλήρωναν για να τους κάνουν την εικόνα, το μύθο, το ηρωικό αφήγημα.. 1242 μικροί Καλογρίτσες σε όλη την Ελλάδα ολημερίς και ολονυχτίς έχτιζαν τη εικόνα του αδάμαστου, ασυμβίβαστου, κυβερνήτη, του σιδερόφρακτου λευκού ιππότη και της καλολαδωμένης κυβερνητικής του μηχανής που δούλευε ρολόι και μας γλύτωσε κάθε μέρα από τον όλεθρο και τα φέρετρα. Τώρα θα μου πείτε « με τόσο λάδι που έπεσε στα γρανάζια της ενημέρωσης πώς να μην δουλεύει άψογα:” δίκαιο έχετε . Λάδι και των γονέων! Τόνους λάδι για τα μεγάλα γρανάζια , λαδάκι με το λίτρο για τα περίπτερα της επαρχίας αλλά ποτέ κάτω από 1000 ( καθαρά )!!

Σε αυτό ήταν κιμπάρηδες, γαλαντόμοι! Τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ηλεκτρονικά μέσα, λαθρόβια προσωπικά blogs που ελάχιστοι τα κοιτάζουν, μας ενημέρωναν για το καλό μας , αλλά κυρίως για το καλό τους. Και εδώ θα φέρω σε αντιδιαστολή ένα άλλο παράδειγμα . Μόλις ξεκίνησε η ιστορία του κορωνοιου η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάστηκε με μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης για παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Την Dr. Button. Δεν ξέρω πίσω από αυτήν την συμφωνία το οικονομικό αντικείμενο, αν η εταιρεία που δουλεύει αυτήν την πλατφόρμα αμείφθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα η αν το έκανε δωρεάν .Αυτό το γνωρίζει η Περιφέρεια και .ίσως κάποια μέρα το μάθουμε και εμείς. Εκείνο όμως που έχει σημασία και ξέρω πολύ καλά είναι ότι ζήτησε από τους γιατρούς να μπουν στην πλατφόρμα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ και να «εξετάζουν» διαδικτυακά, μέσω υπολογιστή και κινητού . Ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες και το σύστημα δούλεψε προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ σημαντικό έργο τόσο σε επίπεδο ψυχολογικό όσο και σε επίπεδο πρακτικής ιατρικής σε ένα λαό που ήταν κλεισμένος στα σπίτια του. Τον ίδιο καιρό ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , μεταξύ αυτών και ο Ι.Σ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κάλεσαν τα μέλη τους να δηλώσουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ , στη διάθεση του ΚΡΑΤΟΥΣ, για οπότε αν αυτό γινόταν απαραίτητο , αν δηλαδή τα πράγματα πήγαιναν στραβά και χρειαζόντουσαν κι άλλα ιατρικά χέρια . Χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες δήλωσαν παρόντες στη Μαγνησία. Ο ΙΣΜ έχει ακόμη τη λίστα με τους εθελοντές του που δήλωσαν πρόθυμοι να παλέψουν , χωρίς αμοιβή, στην πρώτη γραμμή και όχι πίσω από το πληκτρολόγιο..
Θ α με ρωτήσετε : ήταν δηλαδή ήρωες οι ιατροί; Όχι δεν ήταν ! Τη δουλειά που είχαν μάθει θα κάνανε. Το χρέος τους σε μια κοινωνία που δεινοπαθεί θα κάνανε. Αυτό έπρεπε να κάνουν και να το κάνουν μαζικά, εθελοντικά, δωρεάν. Ήταν και είναι χρέος προς την κοινωνία που τους ανέδειξε , τους τίμησε. Ήταν και είναι οι καιροί μαύροι και συνεπώς δεν μπορούν αυτοί οι καιροί να είναι εμπορίου.

Γράφω αυτά τα πολλά για να πω ότι, τελικά , για μια ακόμη φορά ότι το μιντιακό σύστημα έγινε ο παρίας της εξουσίας, ο κολαούζος του , άμπαλος , άβουλος , τραγικά φτηνιάρης. Και αυτό όχι γιατί μετέδιδε ότι όντως έπρεπε να μεταδώσει με έναν τρόπο καθετοποιημένο και «άσηπτο» προκειμένου να προστατευτεί η υγεία του λαού αλλά γιατί μπήκε σε μια οικονομική συναλλαγή. Μπήκε γιατί τον βάλανε , γιατί έτσι τους βόλευε, την ίδια ώρα που οι απλοί εργαζόμενοι έπαιρναν πενταροδεκάρες γιατί τους έκλεισαν ( ορθώς θα πω εγώ ) τις δουλειές τους η κυβέρνηση . Την ίδια ώρα που χάνανε τα δικαιώματα τους ( με τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και άλλα κόλπα ) αυτοί συνέχιζαν να δουλεύουν πουλώντας διαφήμιση σε έναν λαό κλεισμένο στα σπίτια του, εξαρτημένο από τηλεόραση, ραδιόφωνο , διαδίκτυο. Πουλώντας Μαγικά φάρμακα για τους ιούς, αλοιφές για τη …γρίπη, μαντζούνια για τις πνευμονίες, οξύμετρα, προσφορές από τα σουπερ μαρκετς και λοιπά θαυμαστά. Έτσι χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ο τομέας που άνθισε,μονοπωλιακά σχεδόν, στους καιρούς του κορωνοιου !!
Για τα τοπικά μέσα ομολογώ ότι δεν παραξενεύομαι καθόλου, μα καθόλου. Είχαν και έχουνε αγιοποιήσει τόσες …φάλτσες προσωπικότητες και έχουν υπηρετήσει ιδιοτελείς και προσωποπαγείς ενημερώσεις για πολύ πολύ λιγότερα ευρώ. Συνεπώς τον Πέτσα και τον Σταικούρα μάλλον κορόιδα τους πιάσανε .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το