ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Έλληνες που πήραν Οσκαρ

Θ Plus

Μαγεία το χιονισμένο τοπίο στη λίμνη Πλαστήρα (photos)

Θ Plus

Λακκούβα

Οι εικόνες της ημέρας

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Τοπικά

Υπολείμματα

Οι εικόνες της ημέρας

Λάσπη

Οι εικόνες της ημέρας

Κόκκινες κουκίδες

Οι εικόνες της ημέρας

Φαύλο σύστημα

Παραπολιτικά

8.432 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη

Παραπολιτικά

Βιάζονται…

Παραπολιτικά

Στο χέρι τους

Παραπολιτικά

Η πλατεία στους φοιτητές 

Παραπολιτικά

Ακόμα να ανοίξει η εφαρμογή…

Παραπολιτικά

Στην ψυχολογία ποντάρει η Νίκη

Αθλητισμός

Τοπικά

1100 απόφοιτοι από τη σχολή Νοσηλευτικής στην Αγριά – Μέχρι αύριο οι εγγραφές

Σε πάνω από 1100 ανέρχονται οι απόφοιτοι της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου Βόλου που λειτουργεί στην Αγριά εδώ και 40 χρόνια. Μάλιστα πολλοί από τους αποφοίτους εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες εντός και εκτός Ελλάδας.
Η Σχολή λειτουργεί από το 2015 με τη μορφή του ΙΕΚ όπου οι φοιτούντες καταρτίζονται στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής – Τραυματολογίας».
Σημειώνεται πως οι εγγραφές στο ΙΕΚ έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ απαραίτητο προσόν εγγραφής είναι το απολυτήριο Λυκείου.
Ο πτυχιούχος «Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας» έχει τις γνώσεις που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε χώρους όπως δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, Μονάδες Α’ βοηθειών (χιονοδρομικά κέντρα, αθλητικά κέντρα, γήπεδα κ.ά.), Κέντρα υγείας, Ιδιωτικά ιατρεία κ.ά.
Ο κάτοχος πτυχίου «Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας», υπό την επίβλεψη και τη συνεργασία της ομάδας Νοσηλευτών και Ιατρών, ενδεικτικά δύναται να συμμετέχει σε δραστηριότητες όπως:
– Νοσηλευτική αξιολόγηση του ασθενούς για παθήσεις όλων των συστημάτων.
– Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών και Εκτίμηση των ζωτικών σημείων.
– Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
– Ακινητοποίηση – μεταφορά πολυτραυματιών..
Το ΔΙΕΚ διαθέτει εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο εργαστήριο με τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να εφαρμόζεται η εκπαιδευτική τεχνική της προσομοίωσης, ενισχύοντας έτσι την ενεργητική συμμετοχή. Επίσης, έχει όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εποπτικά μέσα. Τα μαθήματα γίνονται από το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από συνεργάτες ιατρούς και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Βόλου.
Η συνεργασία του ΔΙΕΚ με το Νοσοκομείο Βόλου δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές, να γνωρίσουν από κοντά τους μελλοντικούς χώρους εργασίας.

Διδασκόμενα μαθήματα
Τα διδασκόμενα Μαθήματα κατανεμημένα σε τέσσερα εξάμηνα είναι τα εξής:
Νοσηλευτική Ι, ΙΙ, Πρώτες βοήθειες, Ανατομία, Φυσιολογία, Μικροβιολογία-Υγιεινή, Φαρμακολογία, Παθολογία, Γυναικολογία – Παιδιατρική,Ψυχιατρικής-Νευρολογίας, Νοσηλευτική(πρακτική στο Νοσοκομείο)Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, Χειρουργική, Τραυματολογία Ι,ΙΙ, Ορθοπεδική, Αναισθησιολογία – Ανάνηψη, Αντιμετώπιση σε Επείγοντα Περιστατικά.
Τα μαθήματα γίνονται σε πρωινό ωράριο 20 ώρες την εβδομάδα. Στο τέλος γίνεται
ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης, υπό την εποπτεία του ΔΙΕΚ.
Ο αριθμός των υποψήφιων καταρτιζομένων που μπορεί να δεχθεί, είναι ο ανώτερος τριάντα τρεις (33). Οι αιτήσεις εγγραφών των υποψηφίων γίνονται από τις 1-15 Σεπτεμβρίου 2017. Πληροφορίες καθημερινά στο Δ.Ι.Ε.Κ. 8 π.μ. – 2 μ.μ. Τηλέφωνο και fax: 24280 92200 – EMAIL: sgnagria@otenet.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το